12:57 04.03.2016

Н.Савченко у разі погіршення стану здоров'я буде переведено до цивільної клініки в Ростові-на-Дону - адвокат

2 хв читати
Н.Савченко у разі погіршення стану здоров'я буде переведено до цивільної клініки в Ростові-на-Дону - адвокат

У разі погіршення стану здоров'я української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко, яка оголосила суху голодовку, її буде переведено зі слідчого ізолятора до однієї з клінік Ростова-на-Дону (РФ), заявляє її адвокат Микола Полозов із посиланням на начальника колонії.

"Ми розмовляли з начальником колонії. Він, безумовно, дуже сильно стривожений ситуацією, що склалася. Нам він заявив, що у разі погіршення стану здоров'я (Н.Савченко - ІФ) її етапують до Ростова, до цивільної клініки, тому що в слідчому ізоляторі немає необхідного медичного обладнання, медичних працівників, які зможуть підтримувати стан її здоров'я", - сказав М.Полозов в ефірі телеканалу "112. Україна" в п'ятницю.

При цьому адвокат зазначив, що відстежити стан здоров'я і переміщення Н.Савченко до наступного засідання суду, запланованого на середу, 9 березня, буде проблематично. "У будь-якому разі, до 9-го числа ми не дізнаємося, що з нею відбувається з тієї причини, що зараз буде два вихідні дні, коли СІЗО не працює, а потім понеділок-вівторок - два святкові дні, в які СІЗО також не працює. Тому якщо в понеділок її не доставлять до суду, ми поїдемо одразу із суду до слідчого ізолятора. Якщо її там ми не виявимо, то доведеться її шукати десь у вже Ростові, в цивільних якихось лікарнях", - сказав М.Полозов.

При цьому він висловив побоювання, що Н.Савченко може не дожити до дня суду. "Межа сухої голодовки - це тиждень. Для людини, яка голодує вже близько двох місяців, це може становити три-чотири, максимум п’ять днів. Це саме той час, який залишився до суду", - зазначив адвокат.

За його словами, єдина вимога Н.Савченко - негайне повернення в Україну, проте її навряд чи буде задоволено під тиском з її боку. Водночас адвокат наголосив, що висунення цієї вимоги було спровоковане відмовою суду заслухати її заключне слово.

Він також виключив можливість виголошення вироку його підзахисній на засіданні 9 березня, оскільки "не завершена процесуальна частина в частині заключного слова", яке Н.Савченко не дали виголосити. Крім того, суду потрібен певний час для виголошення вироку після виходу до нарадчої кімнати. "Я не думаю, що вирок може бути ухвалений у такий короткий термін", - зазначив М.Полозов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА