16:55 07.03.2016

Врятувати Шенген можна лише надійним захистом зовнішніх кордонів

1 хв читати
Врятувати Шенген можна лише надійним захистом зовнішніх кордонів

Прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель вважає головним пріоритетом саміту ЄС-Туреччина зупинку потоку нелегальної і безконтрольної імміграції в Європу.

"Треба про це заявити, прийняти рішення і реалізувати його, тому що для захисту Шенгенської зони необхідно, щоб контроль на зовнішніх кордонах Шенгену був реальним, чого наразі немає", - сказав Ш.Мішель журналістам у понеділок у Брюсселі після прибуття на саміт.

Єдине можливе вирішення міграційної кризи він бачить у забезпеченні "повної герметичності зовнішніх кордонів" у тому, що стосується нелегальної і неконтрольованої імміграції. Це, на його думку, має бути ясно висловлено турецьким партнерам.

"Це єдине рішення для захисту вільного пересування в Шенгенській зоні, єдине рішення для захисту європейського проекту, якому сьогодні погрожує небезпека", - заявив бельгійський прем'єр.

На його думку, в діалозі з Туреччиною потрібно захищати власні європейські інтереси відверто і щиро, без табу. На саміті, зазначив Ш.Мішель, мова, зокрема, піде про свободу преси в Туреччині, а також про те, яким чином кожна сторона має намір виконувати свої зобов'язання, взяті останніми місяцями.

Прем'єр-міністр Бельгії вважає, що такий діалог послужить і на благо Туреччини, у якої є економічні інтереси в розвитку партнерських відносин з ЄС.

За словами Ш.Мішеля, дуже важливо, щоб кожна сторона виконувала свої зобов'язання.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА