12:47 09.03.2016

Українська розвідка повідомляє про загибель 7 російських військових і поранення 19-ти в черговому бою на Донбасі

2 хв читати
Українська розвідка повідомляє про загибель 7 російських військових і поранення 19-ти в черговому бою на Донбасі

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує про чергові втрати російських військовослужбовців у бойових зіткненнях в зоні антитерористичної операції, а також про вербування найманців і перекидання на Донбас живої сили і палива.

Як повідомляється в середу на сайті ГУР, 8 березня після невдалих спроб встановити контроль над промисловою зоною в південно-східній частині н. п. Авдіївка, противник здійснив ротацію і посилив передові підрозділи за рахунок перекидання до 60 чоловік особового складу 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), мінометних підрозділів 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) і боєприпасів зі складів першого армійського корпусу (АК). Відповідальним за своєчасну доставку боєприпасів призначений майор ЗС РФ Дмитро Маковлев.

"У результаті бойового зіткнення супротивник не досяг суттєвих результатів, але зазнав значних втрат: загинули сім російських військовослужбовців, ще 19 дісталипоранення (12 - з підрозділів спеціального призначення). До реанімації місцевої лікарні Горлівки доставлені капітан ЗС РФ Олексій Горохов і старший лейтенант ЗС РФ Сергій Китаєв", - йдеться в повідомленні української розвідки.

Підтверджені також чергові факти перекидання з території Росії палива для потреб 1 і 2 АК. Так, 8 березня в Харцизьк прибув залізничний ешелон з дизельним паливом і бензином, його супроводжував майор ЗС РФ Валерій Павлов, який працює на посаді "начальника служби паливно-мастильних матеріалів відділу тилу Управління 2 АК" (Луганськ).

У ГУР повідомляють і про те, що Федеральна служба безпеки РФ продовжує активно залучати російські організації ветеранів військової служби та бойових дій для залучення найманців і направлення їх для участі у збройній агресії Росії проти України. "Встановлено, що одним з координаторів ФСБ РФ на тимчасово окупованих територіях Донбасу виступає громадянин Росії Костянтин Гордієнко, член місцевого відділення Всеросійської громадської організації ветеранів "Бойове братство" р. Гуково (Ростовська обл.)", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона надала спостерігачам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ інформацію про наявність мінометів, танків, САУ і 122-мм РСЗВ "Град" поблизу Старомихайловки, Карло-Марксового, Михайлівки, Донецька і Докучаєвська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА