16:07 09.03.2016

Скандали навколо держзакупівель ліків через міжнародні організації ініційовані екс-міністром охорони здоров'я Богатирьовою

2 хв читати
Скандали навколо держзакупівель ліків через міжнародні організації ініційовані екс-міністром охорони здоров'я Богатирьовою

Скандали навколо державних закупівель ліків, що проводяться через міжнародні організації, ініційовані оточенням екс-президента України Віктора Януковича та екс-міністром охорони здоров'я Раїсою Богатирьовою, заявив голова правління Національної медичної палати України Сергій Кравченко.

У дискредитації міжнародних закупівель ліків за кошти держбюджету, що прозвучали минулого тижня у виступах деяких громадських організацій, та їхніх заявах щодо держзакупівель ліків, спрямованих на зниження цін і вилучення корупційної складової, зацікавлений клан Януковича - Саші "Стоматолога", Раїси Богатирьової (екс-міністра охорони здоров'я - ІФ) та "їхніх" смотрящих, які присутні в Україні. Роман Богачов (екс-заступник міністра - керівник апарату МОЗ - ІФ) – один з них", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в Києві в середу.

За словами С. Кравченка, досі Р. Богатирьова і О. Янукович впливають на фармринок України "через своїх агентів впливу".

"Досі ще присутні в Україні і в МОЗ, і Держлікслужбі і Державному експертному центрі (ДЕЦ) люди, які з ними працюють і продовжують співпрацювати. Крім того, кілька громадських організацій, афілійованих з групою осіб, які виконують їхні замовлення щодо дискредитації, тиску і маніпуляцій, які вони вкидають в інформаційний простір", - сказав він.

Серед таких громадських організацій С. Кравченко назвав, зокрема, організацію "Медконтроль", яка пов'язана з Р. Богачевим.

"Вони ллють бруд на перехід України до закупівель через міжнародні організації. Цією групою осіб проваиться діяльність, що дискредитує міжнародні закупівлі", - наголосив голова правління Національної медичної палати України.

За його словами, кілька учасників українського фармринку не зацікавлені у впровадженні в Україні європейських стандартів і механізмів реєстрації ліків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція ліквідувала call-центр в Одесі, співробітники якого викрадали кошти з банківських рахунків іноземців

ЄС виділяє EUR4,5 млн на 65 проєктів для 324 українських науковців - Міносвіти

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА