10:38 10.03.2016

Україна не нараховуватиме і не виплачуватиме пенсії Азарову – міністр соцполітики

2 хв читати
Україна не нараховуватиме і не виплачуватиме пенсії Азарову – міністр соцполітики

Міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що екс-прем'єр-міністру України, який нині перебуває в Росії, Україна не нараховуватиме і виплачуватиме пенсію.

"Пенсія Азарову не нараховується і нараховуватися не буде, не виплачувалася і виплачуватися не буде", - написав він у своєму акаунті в Twitter у четвер вранці.

При цьому, коментуючи оприлюднену в ЗМІ інформацію щодо того, що Апеляційний суд міста Києва постановив, що арешт пенсійного рахунку колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова був незаконним і скасував це рішення, П. Розенко заявив, що "лише суд відновив йому рахунок у банку".

"Відновлено доступ до старого пенсійного рахунку в Ощаді (Ощадбанк – ІФ). Але там вже більше року не проводиться ніяких перерахувань пенсії", - додав міністр.

У рішенні суду від 4 березня (справа № 11-cc/796/422/2016) наголошується, що арешт "на право підозрюваного отримувати пенсію" є неприпустимим - арешт на пенсію як соціальну виплату з метою її конфіскації не може бути накладено. Апеляційний суд дійшов висновку, що перша інстанція заарештувала не майно підозрюваного, а його право отримувати пенсію, не вказавши при цьому цілі арешту рахунку. Суд задовольнив скаргу захисту і скасував постанову слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 21 грудня 2015 року. При цьому ім'я підозрюваного в Єдиному держреєстрі зазначено як "Особа_5".

Рішення Апеляційного суду оскарженню не підлягає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА