11:43 10.03.2016

Савченко відмовилася від сухої форми голодування до винесення вироку суду

2 хв читати
Савченко відмовилася від сухої форми голодування до винесення вироку суду

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко, яку утримують у СІЗО в Ростовській області РФ, припинила сухе голодування, повідомляє український парламентарій Іван Крулько з посиланням на адвоката українки Марка Фейгіна.

"Надія припинила сухе голодування. Щойно повідомив адвокат Марк Фейгін. Надія обрала життя і боротьбу", - написав у своєму "Твіттері" в четвер І. Крулько.

Український парламентарій наразі перебуває під будівлею СІЗО.

Інший адвокат Н.Савченко Микола Полозов раніше писав, що М. Фейгін у четвер вранці пішов до СІЗО. "Зараз у СІЗО у Наді Марк Фейгін. Біля СІЗО сестра Віра і мама Надії, нардепи від Батьківщини Крулько, Рябчих, Шкрум, консули, ЗМІ, поліція", - написав він у своєму Twitter.

Водночас, в оприлюдненому в четвер на Facebook-сторінці "Батьківщини" Юлії Тимошенко зверненні Н.Савченко до українців кажуть, що вона продовжить голодування, але відмовляється від жорсткої сухої форми.

"Я ніколи не визнаю ні своєї провини, ні російського суду! Сьогодні я отримала слова підтримки президента України Петра Олексійовича Порошенка. Я знаю, що багато людей докладають всіх зусиль, щоб мене звільнити, і дуже вдячна всім за це. Але я прошу вас пам'ятати одну істину: життя однієї людини не варто двох, тому обмін або всіх на всіх, або душі на душу. І вже точно моє життя не варте того, щоб здавати ворогові землю України, окупований Крим і Донбас!... Я до вироку зміню сухе голодування на голодування на воді. Суд прислухався до моїх вимог і взяв на винесення вироку тиждень (7 робочих днів). Ця ще одна наша перемога в нашому бою!", - йдеться в рукописній заяві, датованій 10 березня 2016 року.

Донецький міський суд (Ростовська обл.) винесе вирок Н.Савченко 21 і 22 березня.

На засіданні суду 17 грудня 2015 року Н.Савченко оголосила голодування до кінця процесу у її справі, а 4 березня 2016 року заявила про сухе голодування, відмовившись вживати воду.

9 березня президент України Петро Порошенко заявив про готовність обміняти Н.Савченко, якщо надійде відповідна пропозиція.

"Якщо питання стоїть так, я готовий прийняти рішення про обмін на когось, я сьогодні вперше зазначу: так. Я, як президент України, готовий скористатися своїм конституційним правом і Надію обміняти, зробити все можливе, щоб її якнайшвидше повернути додому", - заявив П. Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом в Анкарі.

Водночас він наголосив, що "за ці майже два роки жодного разу з джерел, які заслуговують довіри, жодної пропозиції про обмін Савченко не надходило".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Чилі підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Блокування трибуни парламенту суперечить регламенту Верховної Ради - рішення погоджувальної ради

На Львівському залізничному вокзалі відкрився інформаційний пункт рекрутингу української армії

Система освітлення в Києві продовжує працювати в режимі посиленої економії - КМДА

За 10 років у Києві оновили та створили 570 парків і скверів - Кличко

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 12, серед поранених 16-річний підліток - прокуратура

Албанія буде представлена на Саміті миру - Зеленський

США не вважають за можливе визнавати в односторонньому порядку Палестину державою - ЗМІ

На куп'янському напрямку ситуація напружена, на харківському - ворог тисне в районі Липців - Генштаб ЗСУ

Канцлер Австрії підтвердив свою участь у Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА