12:27 10.03.2016

На кошти, що зберігаються на пенсійному рахунку Азарова, накладено повторний арешт - Генпрокуратура

2 хв читати
На кошти, що зберігаються на пенсійному рахунку Азарова, накладено повторний арешт - Генпрокуратура

Генеральна прокуратура України повідомляє, що на кошти, що зберігаються на пенсійному рахунку колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова, повторно накладено арешт.

"Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України під час досудового розслідування кримінального провадження стосовно М.Азарова повторно звернулося з відповідним клопотанням до слідчого судді Печерського районного суду міста Києва, постановою якого від 24 лютого 2016 зазначене клопотання задоволено та повторно накладено арешт на грошові кошти, що зберігаються на пенсійному рахунку екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова", - повідомляє прес-служба відомства в четвер.

Генпрокуратура інформує, що рішенням Апеляційного суду м. Києва від 4 лютого 2016 р. було скасовано постанову слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 21 грудня 2015 р. про накладення арешту на пенсію (грошові виплати) М.Азарова.

Як повідомлялося, у ЗМІ була оприлюднена інформація про те, що Апеляційний суд Києва у своєму рішенні від 4 березня (справа № 11-cc/796/422/2016) вказав, що "право підозрюваного отримувати пенсію" є неприпустимим - арешт на пенсію як соціальну виплату з метою її конфіскації не може бути накладено. Апеляційний суд дійшов висновку, що перша інстанція заарештувала не майно підозрюваного, а його право отримувати пенсію, не вказавши при цьому мету арешту рахунку. Суд задовольнив скаргу захисту і скасував постанову слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 21 грудня 2015 року. При цьому ім'я підозрюваного в Єдиному держреєстрі зазначено як "Особа_5".

10 березня міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що М.Азарову Україна не нараховуватиме і не виплачуватиме пенсію.

"Пенсія Азарову не нараховується і нараховуватися не буде, не виплачувалася і виплачуватися не буде", - написав він у своєму акаунті в Twitter в четвер вранці.

При цьому коментуючи оприлюднену в ЗМІ інформацію щодо того, що Апеляційний суд міста Києва постановив, що арешт пенсійного рахунку колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова був незаконним і скасував це рішення, П. Розенко заявив, що "щойно суд відновив йому рахунок у банку".

"Відновлений доступ до старого пенсійному рахунку в Ощаді (Ощадбанк – ІФ). Але там вже більше року не проводиться ніяких перерахувань пенсії", - додав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА