16:40 10.03.2016

Кабмін схвалив подання на нагородження Коболєва, Переломи і Діденка орденами за стягнення заборгованості з Ostchem Фірташа

2 хв читати
Кабмін схвалив подання на нагородження Коболєва, Переломи і Діденка орденами за стягнення заборгованості з Ostchem Фірташа

Кабінет Міністрів України схвалив подання на нагородження орденами "За заслуги" ІІІ ст. глави правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, його першого заступника Сергія Переломи і директора ДК "Газ України" Олега Діденка за стягнення заборгованості за наданий газ з підприємств групи Ostchem Дмитра Фірташа.

"Ми робимо подання на Коболєва і керівництво НАК "Нафтогаз України" за те, що стягнули гроші з компанії Фірташа" - уточнив під час засідання уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Так, я вийшов з клопотанням. Нагадаю, що ми стягнули з компаній Фірташа чотири з гаком мільярда гривень. Це була співпраця наше з колективом "Нафтогазу". Вважаю, що в таких випадках потрібно говорити "дякую", - відповів глава МВС Арсен Аваков.

Члени уряду підтримали клопотання керівника відомства.

Подання на нагородження орденами А.Коболєва, С.Переломи і О.Діденка було винесене на засіданні Кабміну ще 2 березня, проте на прохання віце-прем'єра Геннадія Зубка і глави Міненерговугілля Володимира Демчишина, які відсутні на урядовому засіданні 10 березня, було запропоновано відкласти ухвалення рішення на тиждень.

Як повідомлялося, заборгованість підприємств Ostchem перед "Нафтогазом України" і "Газом України" утворилася в 2006-2011 рр. і не погашалася до вересня 2015 року.

Після підписання світових угод ПАТ "Азот" (Черкаси) і ПАТ "Рівнеазот" погасили заборгованість перед НАК і його "дочкою" "Газ України" на загальну суму близько 2,96 млрд грн: 1,83 млрд грн - за спожитий газ, 1,12 млрд грн становила пеня, відсотки та інші штрафні нарахування.

Погашення заборгованості сталося згідно із затвердженими судовими рішеннями світовими угодами від 16 вересня 2015 року, підписання яких дозволило розблоковувати постачання газу підприємствам групи Ostchem.

Заборгованість двох інших підприємств групи Ostchem - ПрАТ "Сєверодонецьке об'єднання "Азот" (Луганська обл.) і ПАТ "Концерн Стирол" (Горлівка Донецької обл.) - перед "Нафтогазом України" має бути погашена рівними частинами впродовж 24 місяців після завершення бойових дій на сході країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА