17:18 11.03.2016

Оргкомітет погодив питання створення двох алей та пам'ятника на території Національного заповідника "Бабин Яр"

2 хв читати
Оргкомітет погодив питання створення двох алей та пам'ятника на території Національного заповідника "Бабин Яр"

Оргкомітет із підготовки меморіальних заходів, приурочених до 75-х роковин трагедії Бабиного Яру, на черговому засіданні затвердив проект реконструкції Бабиного Яру - тут з'являться Алея мучеників та Алея праведників.

"Хочеться зазначити, що нарешті досягнуто домовленості між усіма членами оргкомітету про будівництво двох алей - Алеї мучеників та Алеї праведників Бабиного Яру. За основу взято проект відомого українського архітектора Анатолія Гайдамаки. На території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" ці дві алеї мають зійтися в одній точці, де передбачається спорудити пам'ятник врятованим і рятівникам", - повідомляє прес-центр Єврейського фонду в Україні за підсумками засідання оргкомітету, що відбулося в Кабінеті Міністрів.

Алея мучеників починатиметься орієнтовно від колишнього входу на територію Лук'янівського єврейського кладовища і пролягатиме до пам'ятного знаку "Менора". У конторі колишнього єврейського кладовища буде розташована тимчасова музейна експозиція, присвячена трагедії Бабиного Яру. За задумом архітектора, обабіч цієї символічної дороги пам'яті будуть представлені інсталяції з речей загиблих, які будуть зафіксовані у бронзі.

За пропозицією президента Єврейського форуму України Аркадія Монастирського, у брущатку на шляху до "Менори" буде вмонтовано понад 2000 табличок із назвами місць масового знищення євреїв України в роки війни. Він також зазначив, що на Алеї праведників слід встановити таблички з іменами праведників народів світу (за даними музею Яд-Вашем), праведників Бабиного Яру та праведників України.

Як повідомлялося, в грудні 2015 року Кабінет Міністрів затвердив план заходів на 2016 рік у зв'язку з 75-ми роковинами трагедії Бабиного Яру. Зокрема, цей план передбачає опрацювання питання створення Алеї праведників на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" (протягом 2016 року). Запланована також передача приміщення контори колишнього єврейського кладовища на вул. Мельникова, 44 у Києві Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр" для створення Меморіального музею пам'яті жертв трагедії Бабиного Яру (січень-квітень).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА