18:54 11.03.2016

МЗС України вимагає від російської сторони перевести ув'язненого Кольченка до нормальної камери

2 хв читати
МЗС України вимагає від російської сторони перевести ув'язненого Кольченка до нормальної камери

Міністерство закордонних справ України направило російській стороні ноту з вимогами переведення ув’язненого громадянина України Олександра Кольченка зі штрафного ізолятора до камери з нормальними умовами та якнайшвидшого його звільнення.

Як повідомляється в п'ятницю на сторінці департаменту консульської служби МЗС України у Facebook, напередодні стало відомо, що громадянина України О.Кольченка, незаконно засудженого в Росії до десяти років колонії суворого режиму у справі так званих кримських терористів і нещодавно етапованого до одного з пенітенціарних закладів м. Копейська Челябінської області, під надуманими приводами без будь-яких пояснень перевели до штрафного ізолятора, що є грубим порушенням його прав.

"З метою відновлення порушених прав українця МЗС звернулося до російської сторони з нотою, в якій вимагається забезпечити дотримання прав О.Кольченка, переведення його до камери з нормальними умовами утримання, вжиття всіх необхідних заходів для недопущення подібних інцидентів у майбутньому, негайного звільнення та повернення українця на батьківщину", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 25 серпня 2015 року рішенням Північно-Кавказького окружного військового суду в Ростові-на-Дону О.Сенцова було засуджено до 20 років за "підготовку терактів у Криму", О.Кольченка - до десяти років позбавлення волі за "участь у терористичному співтоваристві, співучасті у теракті" з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

10 березня поточного року стало відомо, що Міністерство юстиції України направило запит російським колегам із закликом передати чотирьох засуджених судами РФ громадян України українській стороні у виконання конвенції про передачу засуджених осіб, зокрема О.Кольченка.

Мін’юст Росії пообіцяв протягом місяця відповісти Україні на цей запит.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА