18:58 11.03.2016

Обшуки відбуваються у керівництва та засновників "Укртранснафтопродукту" - Сакварелідзе

3 хв читати
Обшуки відбуваються у керівництва та засновників "Укртранснафтопродукту" - Сакварелідзе

В офісах і за місцем проживання керівництва та засновників ДП "Укртранснафтопродукт" здійснюють обшуки у рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання нафтопродуктів, повідомляє заступник генерального прокурора України - прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе.

"Наразі прокурори та поліцейські Одеської області здійснюють обшуки в офісах і за місцем проживання і колишніх, і діючих керівників та засновників ДП "Укртранснафтопродукт", а також чотирьох інших пов'язаних із ними підприємств у Житомирі, Києві, Коростені, Миколаєві та Херсоні", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Д.Сакварелідзе також зазначив, що суд наклав арешт на понад 100 млн грн, отриманих у результаті реалізації зазначених нафтопродуктів.

"Учора правоохоронці пред'явили представникам державного підприємства та банку рішення суду, згідно з яким вони протягом наступних кількох днів зобов'язані перерахувати ці кошти на розрахунковий рахунок Головного управління Національної поліції в Одеській області. У нас є вагомі підстави вважати, що ці кошти було вкрадено, їх там немає і бути не може", - поінформував прокурор.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 17 квітня 2014 року наклав арешт на нерухоме майно ПАТ "Одеський нафтопереробний завод". Приморський суд Одеси 13 листопада 2015 року дозволив передати ДП "Укртранснафтопродукт" на зберігання та оперативне управління все нерухоме майно ПАТ.

Водночас службові особи НПЗ відмовилися виконати рішення суду та покинули територію НПЗ. Таким чином, "Укртранснафтопродукт" прийняв нерухоме майно заводу за підписаним в односторонньому порядку актом опису, оцінки та передачі.

Арешт на рухоме майно "Одеського НПЗ" та "Енергія і газ Україна" наклав Приморський суд 19 січня 2016 року.

Раніше генеральний директор ПАТ "Укртранснафта" Микола Гавриленко повідомив журналістам, що обговорював із генеральним директором "Укртранснафтопродукту" Олександром Горбуновим можливості постачання нафти на Одеський НПЗ, зокрема технологічної нафти компанії, що перебуває на зберіганні на трьох приватних НПЗ групи "Приват". Водночас, зазначив він, про офіційний запит наразі не йшлося.

Восени 2014 року силовики взяли під охорону нафтопродукти на Одеському НПЗ. Перед цим прокуратура Одеської області звернулася до суду і добилася рішення про державну охорону цих нафтопродуктів. Спроби представників заводу оскаржити це рішення в апеляційному порядку не увінчалися успіхом.

За деякий час нафтопродукти було перекачано на територію компанії "Синтез Ойл". Ці події також прокоментував екс-голова Дніпропетровської обладміністрації Ігор Коломойський. У коментарі російський телеканал "Дождь" він повідомив, що нафтопродукти буде відправлено на склади держпідприємства "Укртранснафтопродукт" із метою запобігання подальшому вивезенню заарештованого на заводі палива в інтересах бізнесмена Сергія Курченка, що перебуває нині в Москві.

16 лютого 2016 року стало відомо, що за фактом розкрадання нафтопродуктів службовими особами держпідприємства "Укртранснафтопродукт" розпочато досудове розслідування за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Згідно з повідомленням прес-служби прокуратури Одеської області, зазначені нафтопродукти було вилучено в рамках кримінального провадження за підозрою групи осіб у фіктивному підприємництві, підробленні документів та ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

У 2013 році Одеський НПЗ у НК "ЛУКОЙЛ" купила група "СЄПЕК" Сергія Курченка, яка пізніше передала підприємство як заставу ВАТ "Банк ВТБ" (РФ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА