16:30 14.03.2016

З Монумента Слави у Львові впали кам'яні плити, версія про їх крадіжку не підтвердилася

2 хв читати
З Монумента Слави у Львові впали кам'яні плити, версія про їх крадіжку не підтвердилася

Плити з Монумента Слави у Львові впали з природних причин і були знайдені біля пам'ятника, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі головного управління Національної поліції у Львівській області в понеділок.

У прес-службі розповіли, що в четвер, 13 березня до поліції зателефонував житель Львова і повідомив, що з Монумента Слави зникли 5 кам'яних плит, якими облицьовано монумент. Чоловік припустив, що їх вкрали невідомі.

На місце виїхала слідчо-оперативна група. Співробітники поліції знайшли плити біля пам'ятника і не виявили слідів, що свідчать про те, що вони могли бути зірвані зі свого місця на пам'ятнику невідомими особами.

Монумент Слави (відкритий в 1970 році, раніше - Монумент бойової слави Радянських Збройних Сил) - меморіал у пам'ять про Червону (Радянську) армію, одного з переможців над нацизмом у Другій світовій війні. Розташований в Центральному парку культури та відпочинку міста. Біля меморіалу традиційно проходять урочистості, присвячені святкуванню Дня Перемоги.

Ансамбль складається з тридцятиметрового пілона з п'ятьма горельєфами, що втілюють основні види військ, бронзової скульптурної групи з алегоричних фігур радянського воїна і Батьківщини-матері і масивної гранітної стели з шістьма великими мідними горельєфами: "Народження Червоної Армії", "Громадянська війна", "Визволення Західної України", "Рік 1941-й", "Велика Вітчизняна війна" і "Перемога".

У 2007 році була створена комісія щодо можливого знесення меморіалу або окремих його елементів, як "імперсько-більшовицьких символів", але наприкінці лютого 2014 року міськвиконком Львова поставив крапку в дискусії про майбутнє Монумента Слави і постановив, що демонтажу він не підлягає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА