15:14 15.03.2016

Глава Мін’юсту України вірить, що Нацагентство із запобігання корупції незабаром розпочне роботу

1 хв читати
Глава Мін’юсту України вірить, що Нацагентство із запобігання корупції незабаром розпочне роботу

Міністр юстиції України Павло Петренко переконаний, що найближчими днями розпочне роботу Національне агентство з питань запобігання корупції.

"Я переконаний, що найближчими днями розпочне повноцінно роботу Національне антикорупційне агентство (Національне агентство з питань запобігання корупції - ІФ)", - сказав П.Петренко під час стратегічної дискусійної панелі "Прозорість і доброчесність публічного сектора: 2016 - визначальний рік для України" в Києві у вівторок.

Він висловив переконання, що одразу після його запуску буде видно результати, так само, як це було з Національним антикорупційним бюро. "Тому що зараз є всі інструменти перевірки чиновників - через публічні реєстри, які відкрило Міністерство юстиції. Залишився останній елемент - публічні електронні декларації та моніторинг кожного чиновника на предмет правдивості", - сказав П.Петренко.

Запуск роботи Національного агентства із запобігання корупції є однією з умов для початку процедури ухвалення рішення в ЄС про скасування віз для громадян України.

Минулої ночі кілька членів конкурсної комісії, яка відбирає кандидатів на посаді в Національне агентство з питань запобігання корупції, заблокували роботу комісії, повідомив один з її членів Віктор Шлінчак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА