14:40 16.03.2016

НБУ затвердив концепцію спрощеного злиття банків

2 хв читати
НБУ затвердив концепцію спрощеного злиття банків

Правління Національного банку України (НБУ) 15 березня 2016 року затвердило концепцію спрощеного приєднання банків, повідомив заступник директора департаменту реєстраційних питань ліцензування центробанку Олександр Бевз.

"Концепція затверджена, але процедура запрацює лише після того, як її затвердить парламент... Ми розраховуємо, що закон буде внесений до парламенту протягом квітня", - сказав він під час "круглого столу" в Києві в середу.

За словами О. Бевза, згідно з цією концепцією передбачається, що процедура приєднання банків може бути проведена за три-чотири місяці.

"Ми очікуємо, що банки, згідно з концепцією, зможуть звертатися до НБУ вже на початку літа", - додав він.

О. Бевз також повідомив, що НБУ розглядає можливість трансформації банку у фінансову компанію, якщо він не виконує нормативи щодо капіталу і не прийняв рішення про злиття з іншим банком.

"Національний банк України розглядає можливість добровільного позбавлення банку ліцензії з можливістю продовжити діяльність у фінансовій сфері як фінансової компанії без ліквідацію його як юридичної особи", - сказав він.

За його словами, якщо раніше планувалося, що спрощеною процедурою злиття зможуть скористатися лише банки, які потребують докапіталізації, то у затвердженій правлінням регулятора концепції передбачається, що спрощеною процедурою злиття зможуть скористатися і великі банки, які хочуть об'єднатися з невеликими банками. При цьому основною вимогою до банків, що мають намір об'єднатися, є прозора структура власності.

О. Бевз також повідомив, що після консультації з ринком щодо проведення ринкової оцінки вартості акцій банків, що мають намір об'єднатися за спрощеною процедурою, було прийнято компромісне рішення – ринкова оцінка акцій може і не проводитися, якщо сторони самостійно домовляться про умови приєднання.

Щодо формування статутного капіталу об'єднаного банку О. Бевз повідомив, що він формуватиметься виключно шляхом додавання номінальної вартості акцій двох банків. Для того, щоб максимально спростити процес переходу акцій одного банку іншому окремі банки мають провести деномінацію, додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА