18:07 16.03.2016

Комісія обрала п'ятьох членів НАПК, що дає змогу Агентству розпочати роботу

3 хв читати
Комісія обрала п'ятьох членів НАПК, що дає змогу Агентству розпочати роботу

Комісія з обрання членів Національного агентства з питань протидії корупції (НАПК) під час засідання в середу вдень зуміла дійти консенсусу і обрати ще двох членів Агентства, що дозволяє йому почати функціонувати.

Так, за мінімально необхідних 6 голоівх членів комісії Руслан Рябошапко і Руслан Радецький отримали підтримку 7 представнику комісії кожен.

Таким чином, склад НАПК налічує чотирьох членів і може почати свою роботу.

Руслан Рябошапка (народ. 14 жовтня 1976г, смт Любашівка, Одеська область) - український юрист. З жовтня 2013 по березень 2014 був керівником Департаменту аналізу антикорупційної політики в неурядовій організації "Transparency International Україна". З 19 березня 2014 був заступником міністра юстиції України.

Руслан Радецький - юрист. Став популярним як адвокат Ірини Крашкової. Як відомо, мешканку Врадіївки троє чоловіків, двоє з яких були співробітниками міліції, побили і згвалтували. Завдяки зусиллям захисника, двох правоохоронців було визнано винними, вони відсидять по 15 років, ще один - таксист - отримав термін в 11 років.

Згідно з даними з офіційної біографії, кандидат у члени Нацагентства також працював в РНБО, Національній телекомпанії України, був юрисконсультом "Української автомобільної корпорації", займав пост першого заступника прокурора Деснянського району Києва, був експертом при комітеті Верховної Ради з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією, був членом партії "УДАР" Віталія Кличка.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко в ході зустрічі з комісією з обрання членів Національного агентства з питань протидії корупції закликав їх проголосувати і призначити двох членів НАПК, оскільки це залишається останньою невиконаною вимогою для введення Європейським Союзом безвізового режиму для українців.

"…На сьогодні проукраїнська позиція полягає в тому, щоб у нас до ранку були (обрані - ІФ) два члени НАПК, щоб я у Брюссель полетів з вашим протоколом", - сказав членам комісії глава держави.

У ніч на середу прес-служба глави держави повідомила, що під час зустрічі з членами комісії П.Порошенко підкреслив неприпустимість сценарію, коли члени комісії не домовилися з приводу кандидатур і в результаті буде оголошений новий конкурс. "Друзі, у мене прохання - об'єднайтеся навколо України і виберіть двох (членів НАПК - ІФ) ", - заявив глава держави.

Під час засідання в Міністерстві юстиції України в середу вночі члени комісії по черзі обговорювали кожного з 9 кандидатів, які залишилися, і двічі голосували за їх обрання членом НАПК, проте жодна з кандидатур не набрала необхідних 6-ти голосів членів комісії.

Зважаючи на відносну незмінність результатів голосування щодо кожної з кандидатур, члени комісії почали дискутувати стосовно доцільності продовження засідання вночі і було озвучено пропозицію оголосити перерву до 9.00 середи, проте і це не отримало підтримки. У результаті близько 2.00 середи члени комісії прийняли рішення оголосити перерву в засіданні до 12.00 середи, 16 березня.

Ближче до полудня середи стало відомо, що члени комісії перенесли на 3 години.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА