11:44 17.03.2016

Місія ОБСЄ зафіксувала українських військових близько до лінії розмежування в районі Ясинуватої - Хуг

2 хв читати
Місія ОБСЄ зафіксувала українських військових близько до лінії розмежування в районі Ясинуватої - Хуг

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександр Хуг наголошує, що спостерігачі відзначали присутність українських військовослужбовців близько до лінії розмежування в промисловій зоні біля Ясинуватої Донецької області.

"Я обіцяв минулого тижня, що не буду відходити від того, щоб називати тих, хто провокує насильство. Чесно кажучи, буквально тисячі обстрілів відбуваються щотижня, і тому неможливо знати, хто саме провокує конкретний вогонь з обох сторін. Але я можу сказати, що ми спостерігали невелику кількість військовослужбовців Збройних сил України, що перебували близько до лінії розмежування в промисловій зоні трохи на південь від того місця, де я зараз перебуваю", - сказав він на брифінгу в четвер під час включення за допомогою Skype з Ясинуватої.

О. Хуг зазначив, що таке просування вперед і перетин лінії розмежування нагадує йому події в Дебальцевому в 2015 році. "Я був свідком застосування сили в Дебальцевому в минулому році, і кілька місяців потому я бачив, якої шкоди було завдано цьому місту. Будь-яке просування через лінію розмежування, навіть якщо йдеться лише про 100 метрів, є серйозною подією. Це розглядається як провокація, що може призвести до ескалації насильницьких дій", - наголосив він.

Він зазначив, що 13 березня спостерігачі ОБСЄ були свідками понад 320 вибухів за дві години. "Було випущено понад 320 мін і снарядів з мінометів, танків і гранатометів біля Ясинуватої та Авдіївки. Незалежно від того, хто відповідає за ці дії, не можна пробачати те, що метою цих обстрілів може бути Донецька фільтрувальна станція. Обстріл такої станції є сам по собі серйозною ескалацією в цьому районі", - розповів заступник голови СММ ОБСЄ.

О. Хуг звернув увагу на те, що Донецька фільтрувальна станція перебуває на північній межі лінії розмежування, і жодна з сторін не говорить про те, що у неї є повний контроль над цією ділянкою. "Я сьогодні вранці зустрівся із працівниками цієї станції, які сказали мені, що необхідно бути присутнім на станції, щоб вона працювала. Необхідно шість годин, щоб вода знову пішла", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

МСЕК встановлюватиме ступінь втрати працездатності та інвалідності військовослужбовців на підставі рішення ВЛК - МОЗ

Зеленський і Каллас обговорили майбутній Саміт миру у Швейцарії та фіналізацію двосторонньої безпекової угоди

Іще у 94 школах Київщини почнуть працювати офіцери служби освітньої безпеки - ОВА

Окупанти вдарили по двох селах на Харківщині, інформації про постраждалих немає - Синєгубов

Боррель і Макрон закликають Ізраїль відмовитися від операції в Рафаху

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА