13:48 17.03.2016

Квіт підписав наказ про вибори ректора НАУ

2 хв читати
Квіт підписав наказ про вибори ректора НАУ

Міністр освіти і науки Сергій Квіт підписав наказ про проведення виборів ректора у Національному авіаційному університеті (НАУ).

"Я сьогодні підписав наказ про оголошення виборів ректора Національного авіаційного університету", - сказав С. Квіт під час відеопрезентації звернення студентів НАУ до студентів і громадянам Голландії в четвер.

Міністр висловив сподівання, що таким чином "перипетії з обранням ректора завершаться

Як повідомлялося, 20 серпня 2015 року С. Квіт заявив, що звільнив відділ внутрішнього аудиту міністерства освіти в повному складі за результатами перевірки НАУ, виявила фінансові махінації. "Мені видно, що дивним чином інтереси тих осіб, у яких є приватна комерційна зацікавленість в НАУ, збігаються з інтересами всіх наших колег, які пішли перевіряти", - сказав він.

С. Квіт зазначив, що в результаті перевірки були виявлені факти маніпуляцій із землею, квартирами, інвесторами, факти незаконного призначення та перебування на посадах кількох проректорів. Крім того, в 2012 році НАУ без тендера закупив у українського заводу навчальні австрійські літаки нібито в 1,5 разу дорожче, ніж могли б. Міністр також зазначив, що НАУ є об'єктом комерційної уваги з боку кількох осіб, зокрема першого проректора Максима Луцького.

Того ж дня в. о. ректора НАУ Римвідас Хращевський звільнив першого проректора НАУ та чотирьох проректорів, мотивувавши це тим, що вони були призначені екс-ректором Миколою Куликом з перевищенням службових повноважень, без погодження з Вченою радою НАУ.

25 серпня вчена рада НАУ висловила недовіру Р. Хращевскому і С. Квіту і підтвердив повноваження звільнених ним проректорів. Екс-ректор НАУ Н.Кулик звинуватив С. Квіта у сприянні "рейдерському захопленню НАУ бізнесменами", згадавши Р. Хращевського, що є співвласником школи пілотів.

5 листопада Р. Хращевський поновив Луцького, Полухіна, Борсука, Козачка і Зарубінську на посадах, відновивши дію трудових договорів НАУ з ними. Наступного дня С. Квіт звільнив Р. Хращевского від виконання обов'язків ректора НАУ і поклав виконання обов'язків ректора вишу на професора, заслуженого діяча науки і техніки України Володимира Харченка. Згодом міністр мотивував своє рішення, зокрема, тим, що Р. Хращевський продовжив дії "вимивання коштів з університету" і намагався оскаржити в суді постанову Кабміну щодо передання Державній прикордонній службі семи літаків, закуплених без проведення тендера університетом кілька років тому і не використовувалися для навчання студентів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА