16:23 17.03.2016

Кабмін не відповідає на листи Генпрокуратури про недостатність фінансування та дискримінацію оплати праці

2 хв читати
Кабмін не відповідає на листи Генпрокуратури про недостатність фінансування та дискримінацію оплати праці

Генеральна прокуратура України знову вказує на недостатність фінансування відомства і невідповідність зарплат прокурорів виконуваній роботі, а також засвідчує ігнорування Кабінетом Міністрів листів Генпрокуратури із цього приводу.

"Враховуючи негативну ситуацію, яка склалася у зв'язку з неналежним рівнем заробітної плати співробітників прокуратури, керівництво Генеральної прокуратури України неодноразово зверталося до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з цього питання", - зазначено в повідомленні, текст якого розміщений в четвер на сайті відомства.

За інформацією Генпрокуратури, бюджет на 2016 рік становить лише 31,6% від необхідних потреб органів прокуратури.

Як зазначають у Генпрокуратурі, прокурори місцевих і регіональних прокуратур порівняно із суддями місцевих і апеляційних судів, поліцейськими на місцях, детективами Національного антикорупційного бюро України поставлені в нерівні умови в частині матеріального і фінансового становища і отримують найменший розмір місячної заробітної плати.

"Так, заробітна плата рядового прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в 2016 році становить 60-70 тис. грн, тоді як у прокурорів регіональних, місцевих прокуратур - 6-8 тис. грн і 5-7 тис. грн відповідно", - зазначено в повідомленні.

У відомстві пояснюють, що зарплата прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури виплачується в повному обсязі відповідно до вимог нового закону України "Про прокуратуру", а іншим - у порядку і на умовах, визначених урядом, незважаючи на вимоги ст. 81 цього закону.

"Вказане не лише нівелює узяті Україною зобов'язання із забезпечення незалежності прокурора, передусім у матеріальному і соціальному плані, але і робить неможливим виконання ним конституційних функцій", - зазначено в тексті повідомлення.

У Генпрокуратурі нарікають: "Листи Генеральної прокуратури України, спрямовані прем'єр-міністрові України,. у яких ставилося питання недостатності фінансового забезпечення органів і несумірності оплати праці працівників правоохоронних органів з вказівкою відповідних прикладів і розрахунків, на жаль, залишені без реагування".

Як приклад Генпрокуратура наводить такі цифри: заробітна плата прокурора місцевої прокуратури в січні 2016 року становила від 4,4 до 5,4 тис. грн, тоді як грошове забезпечення відповідної категорії працівників Національної поліції становить від 8,1 до 9,8 тис. грн.

"Така несправедливість в підходах до оплати праці і небажання уряду її усунути викликає невдоволення співробітників і призводить до відтоку високопрофесійних кадрів з системи органів прокуратури. Нині з прокуратури районного рівня звільнено за власним бажанням понад 70 осіб, які заздалегідь успішно пройшли конкурсний відбір. При цьому слід враховувати, що на сьогодні в органах прокуратури вакантні 476 посад. Якщо такий процес триватиме і надалі, це може паралізувати роботу місцевих прокуратур, і, відповідно, усієї системи правоохоронних органів", - резюмують у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА