17:32 17.03.2016

МВФ не розглядає можливість зупинки програми з Україною на тлі виниклої затримки в співпраці

1 хв читати
МВФ не розглядає можливість зупинки програми з Україною на тлі виниклої затримки в співпраці

Міжнародний валютний фонд (МВФ) не розглядає можливість зупинки співпраці з Україною на тлі виниклої затримки із завершенням другого перегляду програми EFF для України, повідомив заступник прес-секретаря департаменту зовнішніх відносин МВФ Вільям Мюррей (William Murray).

"Програма фонду має термін реалізації, інших дедлайнів у неї немає", - сказав він під час традиційного брифінгу в штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні в четвер.

В.Мюррей ще раз нагадав про необхідність прояснення ситуації навколо уряду України і стійкості парламентської коаліції для завершення другого перегляду програми розширеного фінансування EFF.

Як повідомлялося, відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17 млрд) спочатку припускала проведення щоквартального огляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Проте дотепер країна отримала лише перший транш на $5 млрд і другий - на $1,7 млрд.

Офіційний представник МВФ Джері Райс 3 березня заявив, що Фонд чекає прояснення ситуації навколо уряду України і стійкості парламентської коаліції для завершення другого перегляду програми EFF і виділення третього транша.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА