20:47 17.03.2016

ВР зірвала фінансово-економічний день - глава комітету

2 хв читати
ВР зірвала фінансово-економічний день - глава комітету

Київ. 17 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Проведення в четвер спеціального сесійного фінансово-економічного дня у Верховній Раді, у рамках якого планувалося розглянути фінансово-економічні законопроекти, було зірвано через нездатнысть домовитися найбільших парламентських фракцій, заявив глава профільного парламентського фінансового комітету Сергій Рибалка журналістам.

"Соромно, але факт: з ранку до 17:00 парламент не встиг розглянути навіть два законопроекти! А ми кілька місяців готували проведення так званого фінансового дня", - констатував він.

За його словами, серед законопроектів, що планувалися до розгляду, зокрема, були системні законопроекти про страхування, банкрутство фізичної особи, фінансову реструктуризацію, сприяння залученню іноземних інвестицій, підвищенню відповідальності посадовців контролюючих органів.

С. Рибалка як приклад вказав, що фінансовий комітет Верховної Ради рекомендував законопроект про страхування ще в травні минулого року.

Як повідомлялося, глава Верховної Ради минулого тижня анонсувала на інвестиційній конференції "Драгон Капітал" проведення 17 березня фінансово-економічного дня. Він нагадав, що перший подібний тематичний день економіки і дерегуляції успішно пройшов в парламенті 10 листопада минулого року.

Голова Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) Тімур Хромаєв уточнював агентству "Інтерфакс-Україна", що планувалося розглянути 8-9 законопроектів, зокрема законопроекти, що давно лежать в парламенті, про деривативи, регульовані ринки і зняття мораторію на перевірки у сфері ринку цінних паперів.

Проте депутати в четвер змогли тільки ухвалити в першому читанні законопроект про спецконфіскацію, внести невеликі правки в закони про соціальний захист "чорнобильців" і освіту на тимчасово окупованій території, а також перейменувати низку населених пунктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА