15:48 18.03.2016

Кличко заявляє про викриття корупційних схем паркувальників, які крадуть з міськбюджету щомісяця 1,5 млн грн

2 хв читати
Кличко заявляє про викриття корупційних схем паркувальників, які крадуть з міськбюджету щомісяця 1,5 млн грн

Столична влада викрила корупційні схеми чиновників КП "Київтранспарксервіс" та паркувальників, які привласнювали гроші за паркування машин, унаслідок чого щомісяця міський бюджет недоотримував 1,5 млн грн.

Як повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації, про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час спільного брифінгу з першим заступником начальника головного управління Державної фіскальної служби в Києві Ігорем Скороходом.

"З першого дня роботи нашої команди ми зробили аудит всіх підприємств. Ми виявили мільярдні збитки на КП "Київпастранс" та інших підприємствах. Всі чиновники, які задіяні в цих схемах, були звільнені з адміністрації. Матеріали передали до правоохоронних органів. Ми продовжуємо викривати злодіїв. Зараз наводимо порядок у сфері паркування. Адже питання паркування у столиці розглядається гостро. Нещодавно було розкрито злочин чиновників КП "Київтранспарксервіс", які привласнювали гроші, зібрані за паркування авто. Лише за останній місяць було вилучено 1,5 млн грн готівкою", – повідомив В. Кличко.

Зараз податкова поліція розслідує діяльність КП "Київтранспарксервіс" за останні три роки. Мер сподівається, що цю справу, як і решту 70 справ, які за поданням київської влади, розслідують правоохоронці, буде завершено, а винні притягнуті до відповідальності.

В. Кличко зазначив, що в Києві наразі близько 500 паркувальних майданчиків, і всі вони мають офіційно працювати і платити гроші в бюджет міста.

"Ми наводимо порядок на Хрещатику і будемо рухатися від центру до околиць. Ми поставили спеціальні сфери, які блокують заїзд автомобілів на тротуари. Наше завдання – щоб водії паркувалися в спеціально відведених місцях, а порушників ми могли б штрафувати і евакуювати", – наголосив він.

Крім того, за словами мера, столична влада давно очікує ухвалення законопроекту "Про парковки", який парламент досі не розглянув.

"Якщо ми говоримо про децентралізацію, то Верховна Рада має надати право міській владі стягувати штрафи, евакуювати машини. Великі втрати в Києві та в країні через те, що закон не ухвалений. Сподіваємося, найближчим часом його таки приймуть і місцева влада зможе самотужки навести лад з паркуванням", – зазначив мер столиці.

Він також звернувся до всіх водіїв з проханням обов'язково вимагати квитанцію після сплати за паркування.

"Якщо ви заплатили за паркування і не отримали квитанцію, ці гроші пішли паркувальнику в кишеню", – сказав В. Кличко.

Він також зазначив, що столична влада створила багато паркувальних місць, знизила плату за паркування.

"Ми також змінили керівництво "Київтранспарксервісу", на відкритому конкурсі переміг Артем Шамрай. Ми сподіваємося, що він покаже свою ефективність, і врешті-решти ми разом наведемо лад з паркуванням в Києві", – сказав В. Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА