16:34 18.03.2016

Суддя у справі про зміну запобіжного заходу Краснову взяла самовідвід

2 хв читати
Суддя у справі про зміну запобіжного заходу Краснову взяла самовідвід

Суддя у справі про зміну запобіжного заходу голові громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіславу Краснова Валентина Малиновська взяла самовідвід.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це вона заявила під час засідання Шевченківського районного суду м. Києва в п'ятницю.

Згідно з процедурою, новий суддя у справі буде обраний за допомогою електронної системи розподілу суддів.

Водночас під час засідання сам С. Краснов заявив про те, що йому необхідно пройти лікування в стаціонарі зчерез сильне пошкодження ока.

У свою чергу, сторона обвинувачення наголосила, що має медичні довідки про те, що С. Краснов може брати участь у подальших судових засіданнях.

Як повідомлялося, 2 березня 2016 року Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід С. Краснову у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням браслета. Водночас, коли слідчі СБУ прибули до суду і спробували пред'явити йому підозри у причетності до тероризму і державній зраді, С Краснов втратив свідомість після чого був госпіталізований.

У ніч на 28 лютого співробітники СБУ затримали в Київській області С. Краснова і його дівчину, активістку Оксану Шелест. Пізніше голову "Азов-Крим" помістили під арешт на 72 години в СІЗО СБУ. Йому було пред'явлено звинувачення в незаконному зберіганні зброї.

У СБУ заявили, що С. Краснов співпрацює з РФ з 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС України "Азов". Крім того, в СБУ заявили про знайдену в Київській області схованку зі зброєю, імовірно, закладену С. Красновим.

Водночас, захист активіста заявив, що співробітники спецслужби побили С. Краснова. під час одного із засідань суду щодо обрання йому запобіжного заходу активіст був госпіталізований за рішенням лікарів, які констатували у нього гіпертонічний криз, струс мозку, закриту черепно-мозкову травму.

У ніч на 2 березня С. Краснова було звільнено з СІЗО, оскільки минув 72-годинний термін, протягом якого має бути обрано запобіжний захід.

Цього ж дня СБУ висунула С. Краснову підозру за новими статтями – ст. 258 (тероризм), і ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА