18:12 18.03.2016

Яценюк доручив МЕРТ підготувати список керівників держкомпаній на звільнення

1 хв читати
Яценюк доручив МЕРТ підготувати список керівників держкомпаній на звільнення

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) подати на розгляд Кабінету Міністрів список керівників державних компаній, яких відомство вважає за доцільне звільнити за підсумками розгляду урядом результатів діяльності держкомпаній.

"Прошу Мінекономіки внести на Кабмін інших керівників, яких ми маємо поміняти за результатами сьогоднішнього засідання", - сказав прем'єр на засіданні Кабміну в Києві в п'ятницю.

Підбиваючи підсумки урядового засідання, на якому розглядалися питання діяльності держкомпаній, А. Яценюк доручив зобов'язати керівників провести аудит підприємств, в іншому разі вони будуть звільнені.

За словами прем'єра, до контрактів з керівниками держпідприємств має бути внесена норма про здійснення цими компаніями закупок у системі Prozorro.

А. Яценюк також додав, що Кабмін розгляне і запропонує Раді значно скоротити список держкомпаній, що не підлягають приватизації.

Крім того, за його словами, МЕРТ, Державна фіскальна службу і НАК "Нафтогаз України" мають розробити план фінансової стабілізації держкомпанії "Укрнафта".

Прем'єр також зазначив, що за результатами п'ятничного засідання в правоохоронні органи направлено 42 матеріали про порушення в діяльності держкомпаній і він має намір повторно звернутися до Національного антикорупційного бюро та Генпрокуратури з проханням розслідувати ці зловживання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА