18:54 18.03.2016

Керівництво України співчуває у зв'язку із смертю народного артиста Леся Танюка

2 хв читати

Лідери України висловлюють співчуття у зв'язку зі смертю голови Національної спілки театральних діячів України, режисера театру і кіно, народного артиста України Леся Танюка.

"З великим жалем дізнався про смерть Леся Танюка. Сердечні співчуття рідним і близьким", - написав президент України Петро Порошенко в мікроблозі у Twitter.

У свою чергу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк написав на сторінці у Facebook: "Вічна пам'ять Лесю Танюку... Він був визначним митцем, громадянином, українцем. Він міг гаряче доводити, палко переконувати і, водночас, уважно слухати – якості, що рідко уживаються між собою. Лесь Степанович житиме у своїх творах, учнях і нашій вдячній пам'яті".

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман зазначив, що Україна зазнала непоправної втрати. "Відійшов у вічність унікальний майстер сцени, талановитий поет та публіцист, один із творців культурного простору незалежної Української держави, автор і співавтор 60 законів, зокрема таких знакових, як "Про культуру" та "Про мови в Українській РСР", ініціатор проведення перших парламентських слухань, присвячених питанням державної символіки та вшануванню жертв голодомору 1932-1933 років. Глибоко сумую та поділяю біль рідних і близьких", - наводить слова співчуття спікера парламенту сайт Верховної Ради.

У Міністерстві культури України також висловили співчуття у зв'язку зы смертю Леся Танюка, зазначивши, що це була людина з чіткою громадянською позицією, справжній патріот України.

Як повідомлялося, Лесь Танюк помер 18 березня на 78-му році життя. Режисер театру і кіно, професор Київського державного університету театру, кіно і телебачення ім. І.Карпенка-Карого, заслужений діяч мистецтв України (1995 р.), народний артист України (2008 р.). Колишній народний депутат України (I-V скликань), голова Національної спілки театральних діячів України (з 1992 р.). Автор понад 600 публікацій на т

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА