12:19 19.03.2016

Порошенко, Яценюк, Гройсман та Кличко привітали поетесу Ліну Костенко з днем народження

2 хв читати
Порошенко, Яценюк, Гройсман та Кличко привітали поетесу Ліну Костенко з днем народження

Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, голова Верховної Ради України Володимир Гройсман і мер Києва Віталій Кличко привітали українську поетесу Ліну Костенко з Днем народження.

"Бути сучасником Ліни Костенко - велика честь. Дякую Вам, Ліно Василівно, за творчість, яка надихає, окрилює, вказує нам на вірну стежку в житті. Щирі вітання з днем народження!" - написав П.Порошенко на своїй сторінці на Facebook.

Український прем'єр був більш лаконічний. "Вітаю!" - Написав він у Facebook і розмістив фотографію української поетеси.

У свою чергу, В.Гройсман на сторінці в соцмережі зазначив, що "нашим кращим привітанням в її день народження буде, якщо кожен з нас пригадає рядки її віршів".

"У кожного свої улюблені рядки поезії Ліни Костенко, яка для мене є душею України", - написав спікер Ради і попросив своїх читачів публікувати в коментарях до його посту в Facebook їхні улюблені вірші Л.Костенко.

До привітань української поетеси також приєднався мер Києва В.Кличко, який назвав Л.Костенко "совістю і символом української нації" і "моральним авторитетом".

"Її гостре перо правдиво і без прикрас змальовує нашу дійсність, в її поезії - і жахи воєн і катастроф, і безмежна любов і велика любов до України", - зазначив В.Кличко.

Мер зазначив, що в багатьох своїх творах Ліна Костенко закликає українців не бути байдужими, прокинутися і діяти - "зробити щось, лишити по собі", боротися за свою державу і мову, за кращу долю для нашого народу.

"Я бажаю вам миру, міцного здоров'я і довгих років життя, творчої наснаги та оптимізму. І щоб ви скоро побачили ту Україну, про яку мрієте, - незалежну, мирну, сильну, щасливу і процвітаючу", - зазначив Віталій Кличко в привітанні.

Українській письменниці-шестидесятница, поетесі Ліні Костенко 19 березня виповнюється 86 років. Твори Л. Костенко перекладено англійською, білоруською, естонською, італійською, литовською, німецькою, російською словацькою і французькою мовами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА