14:08 21.03.2016

Суд продовжить розгляд справи "діамантових прокурорів" по суті 23 березня

2 хв читати
Суд продовжить розгляд справи "діамантових прокурорів" по суті 23 березня

Голосіївський районний суд Києва продовжить розгляд по суті справи щодо так званих "діамантових прокурорів" - колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступник керівника ГСУ Генпрокуратури Володимира Шапакіна - 23 березня в 14.00.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", перерва в засіданні суду обумовлена, зокрема, тим, що один з членів колегії бере участь в розгляді іншої справи.

Суд також не задовольнив клопотання захисту О.Корнійця про зменшення суми застави.

Як повідомлялося, Голосіївський районний суд Києва у понеділок розпочав розгляд по суті справи щодо так званих "діамантових прокурорів".

Захист В.Шапакіна клопотав про скасування застави своєму підзахисному в сумі 6,4 млн грн, встановленої Апеляційним судом, в зв'язку із закінченням терміну дії цього запобіжного заходу. Голосіївський суд не знайшов підстав для задоволення цього клопотання.

Як повідомлялося, на початку липня 2015 року з підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах було затримано О.Корнійця та В.Шапакіна. Під час обшуку у них були знайдені великі суми грошей, а також діаманти.

Печерський райсуд Києва виніс рішення про арешт О.Корнійца і В.Шапакіна на два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 3,2 млн грн. В.Шапакін вніс необхідну суму застави і був відпущений з СІЗО. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу В.Шапакіну до 6,4 млн грн. Він його вніс і вийшов з СІЗО. О.Корнієць вийшов з СІЗО 31 липня після внесення застави в сумі 3,2 млн грн.

20 листопада 2015 слідчий за дорученням прокурора повідомив підозрюваним про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів досудового розслідування.

У наприкінці 2015 року в Печерський районний суд м.Києва передані звинувачувальні акти щодо О.Корнійця за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України, стосовно В.Шапакіна за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України та цивільної особи Валерія Гібаленка за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

На початку березня Д.Сакварелідзе був призначений старшим групи прокурорів у судовому провадженні у цій справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА