17:49 21.03.2016

Порошенко передав орден "Золота Зірка" вдові журналіста Георгія Гонгадзе Мирославі

2 хв читати
Порошенко передав орден "Золота Зірка" вдові журналіста Георгія Гонгадзе Мирославі

Президент України Петро Порошенко передав удові загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Мирославі орден "Золота Зірка".

"Майже через 16 років після трагічної загибелі Гії маю високу честь і велику відповідальність передати вам і вашій родині Золоту Зірку Героя України – вищу державну нагороду, яка по праву належить Георгію Гонгадзе", - сказав П.Порошенко під час передачі нагороди М.Гонгадзе в понеділок, повідомляє прес-служба глави Української держави.

Президент відзначив величезний внесок Г.Гонгадзе в розбудову незалежної України, боротьбу за свободу слова та розвиток незалежних ЗМІ. "Своє життя Георгій віддав за Україну. Він є прикладом того, яким має бути справжній Українець", - сказав П.Порошенко.

Глава держави також зазначив, що на сьогодні звання Герой України у воюючий країні набуло своєї справжньої цінності і протягом двох останніх років лише кілька десятків українців удостоєні честі носити його.

У свою чергу М.Гонгадзе зазначила: "Гія завжди був готовий віддати життя за Україну. І якщо б він сьогодні був живим, він був би там – на східних кордонах. Якщо б він був живий, він би пишався цією нагородою!".

Президент подякував удові журналіста за те, що вона не пориває зв'язків з Україною і фактично працює послом доброї волі, шляхом народної дипломатії зміцнюючи стратегічне партнерство між Україною та США, що особливо важливо для протидії російської агресії.

Журналіст Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того самого року в лісі Київської області було знайдено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайшли останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Г.Гонгадзе. Проте тіло досі не поховане, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовлялася визнавати, що знайдені останки належать її синові. 30 листопада 2013 року на 69-му році життя померла Л.Гонгадзе.

Звання Герой України Г.Гонгадзе посмертно присвоїв президент Віктор Ющенко 23 серпня 2005 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА