20:14 21.03.2016

Томбінський осудив напад на учасників Фестивалю рівності 19 березня у Львові

2 хв читати
Томбінський осудив напад на учасників Фестивалю рівності 19 березня у Львові

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський осудив напад на ЛГБТ-активістів, які мали намір 19 березня взяти участь у Фестивалі рівності у Львові.

Як повідомляє в понеділок прес-служба Представництва ЄС в Україні, Євросоюз "займає принципову позицію щодо сприяння недискримінації осіб на ґрунті їх сексуальної орієнтації та гендерної приналежності".

"Культурні, традиційні та релігійні цінності не можуть служити виправданням для будь-якої форми дискримінації, зокрема дискримінації осіб, які належать до ЛГБТ-спільноти", - йдеться в заяві Я.Томбінського.

Як повідомлялося, у Львові 19 березня 2016 року було заплановано проведення Фестивалю рівності, ініційованого громадськими організаціями, що входять до ЛГБТ-спільноти. Але заявки на проведення акцій на підтримку традиційних християнських цінностей до міськради подали також кілька правих організацій, у результаті суд заборонив проведення усіх заходів у центрі міста у зв'язку з можливими конфліктами.

Як наслідок, організатори Фестивалю рівності вирішили провести свої заходи в готелі "Дністер". До будівлі готелю підтягнулося понад 100 молодих людей, що виступали проти проведення Фестивалю рівності.

Коли під ескортом поліції учасників фестивалю вивозили з готелю, молоді люди закидали автобуси та автомобілі ескорту камінням. В одному з поліцейських мікроавтобусів розбили скло, даних про постраждалих немає.

Мер Львова Андрій Садовий розцінив інциденти під час Фестивалю рівності як сплановану провокацію, а міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив зрив фестивалю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА