09:29 22.03.2016

Жалобна процесія супроводжує труну з тілом Гонгадзе до місця поховання на Подолі

2 хв читати
Жалобна процесія супроводжує труну з тілом Гонгадзе до місця поховання на Подолі

Тіло вбитого у 2000 році українського журналіста Георгія Гонгадзе перевозять із центрального моргу до місця поховання на Подолі в Києві.

Як повідомляє кореспондент "Інтерфакс-Україна", катафалк із труною, покритий прапорами України та Грузії, покинув територію моргу у супроводі двох автомобілів поліції, мікроавтобуса та кількох автомобілів із супроводжуючими.

Кортеж проїде центральними вулицями Києва до церкви Миколи Набережного.

Напередодні адвокат вдови журналіста Мирослави Валентина Теличенко повідомила агентству "Інтерфакс-Україна, що 22 березня Георгія Гонгадзе буде поховано на території церкви Миколи Набережного. Відспівування та прощання розпочнеться близько 12:00.

За словами В.Теличенко, під час похоронної церемонії не передбачено "ніяких виступів політиків чи інших світських осіб", а в церкві, де відбуватиметься відспівування, буде заборонено фото та відеозйомку".

"Сім'я просить журналістів не звертатися по коментарі, а фотографів та відеооператорів - дотримуватися дистанції", - наголосила адвокат.

Церква Миколи Набережного - православний кам'яний храм, належить Українській автокефальній православній церкві. Споруджений у Києві на Подолі в 1772 році за проектом архітектора І.Г.Григоровича-Барського на місці старої дерев'яної церкви. Стоїть неподалік річки Дніпро на вулиці Григорія Сковороди, 12.

Як повідомлялося, журналіст Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того самого року в лісі Київської області було знайдено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайшли останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Г.Гонгадзе. Проте тіло досі не поховане, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовлялася визнавати, що знайдені останки належать її синові. 30 листопада 2013 року на 69-му році життя померла Л.Гонгадзе.

Третій президент України Віктор Ющенко 23 серпня 2005 року посмертно присвоїв звання Герой України Г.Гонгадзе. 21 березня 2016 року президент України Петро Порошенко передав удові загиблого журналіста Мирославі орден "Золота Зірка".

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив колишнього голову департаменту зовнішнього спостереження МВС України О.Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши винним у вбивстві Г.Гонгадзе.

Водночас замовників цього вбивства досі не встановлено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА