19:11 25.03.2016

Порошенко оголосив демобілізацію призваних під час 4-ої хвилі часткової мобілізації

2 хв читати
Порошенко оголосив демобілізацію призваних під час 4-ої хвилі часткової мобілізації

Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних під час так званої четвертої хвилі часткової мобілізації.

"Хочу розпочати з дуже приємної новини для 45 тис. військовослужбовців, які в складних умовах захищають нашу державу. Йдеться про військовослужбовців так званої четвертої хвилі мобілізації. Я підписав указ про демобілізацію військовослужбовців, призваних на службу указом від 21 липня 2014г і указом від 14 січня 2015 року", - повідомив П.Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони України в п'ятницю, повідомляє прес-служба глави держави.

При цьому президент наголосив, що цей указ про демобілізацію жодним чином не вплине на високий рівень обороноздатності держави, а також на зменшенні чисельності угруповання, яке на Сході України і біля кримського перешийка.

П.Порошенко додав, що "держава докладає максимум зусиль для того, щоб забезпечити Збройні сили України та інші силові підрозділи".

Глава держави також відзначив успішність кампанії з підписання контрактів з військовослужбовцями, яка ведеться більш високими темпами порівняно з минулими періодами. Президент підкреслив, що державою забезпечується гідний рівень грошового утримання військовослужбовців. Солдат отримує грошове забезпечення поза зоною АТО не менше 7 тис. грн, а в зоні АТО - 11 тис. грн, нагадав президент.

П.Порошенко висловив переконання в тому, що вже від початку цього року буде підписано близько 14 тис. контрактів з військовослужбовцями на проходження служби в українській армії.

Як повідомлялося, 22 березня П.Порошенко заявив, що у рамках чергової мобілізації до ЗСУ планується призвати від 5 до 10 тисяч осіб.

23 березня, виступаючи в Харкові на церемонії передачі нової техніки і озброєння підрозділам ЗСУ, президент заявив, що збільшення контрактної складової дозволить істотно скоротити план з мобілізації. "Це дає змогу мені поки що не оголошувати мобілізації, а після її оголошення вона буде істотно скорочена, в 3-4 рази", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА