20:25 25.03.2016

До єдиного санкційного списку Київ вніс керівників ФСБ Росії, співробітників СК РФ, прокуратури, суддівського корпусу та військових

2 хв читати
До єдиного санкційного списку Київ вніс керівників ФСБ Росії, співробітників СК РФ, прокуратури, суддівського корпусу та військових

Київ. 25 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Рада національної безпеки і оборони України на засіданні в п'ятницю ухвалила рішення про введення персональних санкцій щодо осіб, причетних до протиправних дій проти українського військовослужбовця та парламентаря Надії Савченко, кінорежисера Олега Сенцова й інших затримуваних в РФ українців.

"До списку внесено осіб, причетних до викрадення, незаконного затримання, тортур, фальсифікації справ, організації та проведення замовлених і нікчемних з правової точки зору "вироків" російських суддів. Серед осіб, які увійшли до списку санкцій: керівники і співробітники ФСБ, Слідчого комітету РФ, прокуратури, суддівського корпусу, військові та інші", - зазначено в повідомленні прес-служби РНБО України за результатами засідання.

Згідно з інформацією, це рішення було ухвалене на засіданні одноголосно. Але конкретні прізвища в прес-релізі прес-служби не вказуються.

"Під час засідання президент України Петро Порошенко підкреслив, що "Україна ніколи не визнає "вироків" російських судів щодо незаконно затриманих українських патріотів", - зазначено в повідомленні.

Крім того, згідно з інформацією, глава Української держави доручив розширити список санкцій громадянами РФ, причетними до переслідування українських громадян, зокрема, кримських татар в окупованому Криму.

За інформацією агентства "Інтерфакс-Україна", в затвердженому списку понад 50 осіб.

Як повідомлялося, 17 березня, П.Порошенко передав главі Європарламенту Мартіну Шульцу і президентові Європейської ради Дональду Туску пропозиції санкцій України відносно осіб, що фабрикували справу проти Н.Савченко. Перед цим глава Української держави заявляв, що Україна при складанні списку санкцій відносно осіб, причетних до незаконного затримання і суду над Н.Савченко, перебуває у взаємодії з ЄС і США, це питання повністю підтримується міжнародними союзниками України. Пізніше стало відомо, що список містить 46 позицій.

Заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що "список Савченко" хочуть розширити особами, причетними до незаконного затримання в РФ інших українців. Після цього П.Порошенко заявляє про підготовку нового списку осіб, щодо яких мають бути введені санкції у зв'язку з їх причетністю до тортур 11 українських політв'язнів.

Президент П.Порошенко також доручив скликати засідання Ради національної безпеки і оборони, щоб внести уряду пропозиції стосовно українських санкцій до осіб із "списку Савченко".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА