15:29 26.03.2016

Концерт The Rolling Stones у Гавані зібрав близько півмільйона слухачів

2 хв читати

Сотні тисяч людей відвідали концерт легендарних The Rolling Stones у кубинській столиці, пише в суботу іспаномовна преса.

Стадіон Ciudad Deportiva, де відбувся концерт, був заповнений. Місткість стадіону оцінюють у 450-500 тис. осіб, зазначають видання. Крім того, ті, хто не потрапив на безкоштовний концерт, залишилися слухати "роллінгів" на вулицях біля нього; багато людей залізли на дахи сусідніх будівель і насолоджувалися виступом музикантів звідти.

"Ми знаємо, що впродовж багатьох років було складно почути нашу музику на Кубі, але тепер ми граємо тут", - сказав глядачам беззмінний лідер групи Мік Джаггер іспанською. ЗМІ зазначають, що музикант говорив "чистою іспанською".

"Я думаю, що часи змінилися. Чи не так?" - запитав він присутніх.

Першою композицією на концерті, що тривав дві з половиною години, стала знаменита Jumpin Jack Flash. Глядачі стрибали, співали і підтримували музикантів упродовж усього концерту, зазначають ЗМІ.

Агентство ЕФЕ наголошує, що серед глядачів було багато іноземців: британці, німці, американці, аргентинці, мексиканці. Повідомляється також, що серед глядачів були помічені Наомі Кемпбелл і Річард Гір.

У віп-зоні, зазначає агентство, можна було побачити топ-модель Наомі Кемпбелл і актора Річарда Гіра.

На концерті М.Джаггер розповів публіці, що вже покуштував знаменитий кубинський рис із чорною квасолею. "Але найсмачніше було танцювати кубинську румбу", - поділився 72-річний вокаліст.

Попрощався з глядачами він теж іспанською: "Щиро дякую, Гавано. Добраніч".

"Це так прекрасно, що вони приїхали на Кубу і об'єднали таку кількість старих і молодих", - поділився після концерту з журналістам 24-річний Андрес Енда.

"Зміни настають, і цей факт нам це доводить", - додав він.

У 1960-1990 рр. музика таких іноземних виконавців, як The Rolling Stones, була заборонена на Кубі, і жителям країни доводилося таємно слухати зарубіжних музикантів, передаючи платівки з рук у руки.

Багато років влада Куби переслідувала молодих людей за захоплення рок-музикою. Вона вважалася впливом західного капіталізму. Крім того, кубинський уряд довгий час забороняв неофіційні масові збори людей.

Концерт "роллінгів" став одним з найбільших у столиці Куби після революції 1959 року. Раніше у березні концерт електронного тріо Major Lazer також зібрав у Гавані до півмільйона слухачів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА