16:36 26.03.2016

Влада так званої "ДНР" має намір контролювати мобільні розмови і повідомлення місцевих жителів

2 хв читати
Влада так званої "ДНР" має намір контролювати мобільні розмови і повідомлення місцевих жителів

Влада так званої "ДНР" цілеспрямовано вимагає виведення жителів зі сфери послуг українських операторів мобільного зв'язку на користь місцевого оператора, щоб контролювати розмови і повідомлення абонентів, інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"24 березня ц.р. на спільній нараді за участю директора "народного" оператора мобільного зв'язку "Фенікс" т.зв. "ДНР" А.Резніченка ухвалили рішення щодо цілеспрямованого виведення із ладу базових станцій операторів стільникового зв'язку, розташованих на тимчасово окупованих територіях Донбасу і поблизу лінії розмежування. Це змусить місцеве населення відмовитися від послуг українських компаній на користь "Фенікса" і дасть змогу російському командуванню проводити систематичні акції пропаганди, повністю контролювати розмови і повідомлення місцевих жителів, а також отримувати комісійну винагороду за залучення нових абонентів", - сказано в повідомленні ГУР Міноборони, яке було оприлюднене на офіційному сайті в суботу.

Крім того, як повідомляється, 23 березня 2016 року адміністрація президента Росії ухвалила рішення виділити 25 млн російських рублів т.зв. міністерству зв'язку "ДНР" на придбання телекомунікаційного обладнання для Донецького обласного радіотелевізійного передавального центру, а також станцій-ретрансляторів Тореза і Горлівки.

"Враховуючи корумпованість керівництва т.зв. ДНР, відповідальність за цільове використання коштів покладена на начальника Центру інформаційного опору полковника ЗС РФ К.Карпова. Виділення такої значної суми на пропаганду в умовах стагнації російської економіки вказує на пріоритети військово-політичного керівництва Росії і зневажання інтересів пересічних громадян", - зазначає українська розвідка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА