20:26 26.03.2016

Мін'юст спростував заяву Лукаш про вимогу до України відшкодувати судові витрати Януковичу

2 хв читати
Мін'юст спростував заяву Лукаш про вимогу до України відшкодувати судові витрати Януковичу

Міністерство юстиції України спростовує заяву екс-глави Мін'юсту Олени Лукаш про стягнення з України на користь Януковича і його оточення судових витрат.

"Жодних рішень Європейського суду про стягнення на користь Януковича і його оточення з України хоча б однієї копійки, не кажучи вже про 6,3 мільйона гривень, не існує в природі. Так само, як і рішень немайнового характеру проти України на користь зазначених осіб", - заявляє в суботу прес-служба Мін'юсту.

З текстами рішень Суду справедливості ЄС будь-хто може ознайомитися на офіційному сайті, де публікуються всі судові рішення, зазначає прес-служба.

"Поширена представницею влади часів Януковича, причетність якої до злочинів проти учасників революції Гідності вивчається слідством, інформація є не більш ніж втіленням бажань адвокатів колишнього президента і хворобливої уяви пані Лукаш", - йдеться в повідомленні.

"Ми готові відверто поспілкуватися з Януковичем щодо його претензій, якщо він особисто прибуде в Україну, оскільки український народ і наші компетентні органи мають чимало запитань до колишнього президента", - зазначає Мін'юст.

Як йдеться у повідомленні, "дійсно, у 2014 році Україна подала до суду ЄС клопотання про вступ у згадані пані Лукаш справи в якості третьої особи з метою захисту інтересів держави та недопущення зняття санкцій з Януковича та його оточення".

"Українській стороні вдалося налагодити ефективний механізм взаємодії з представниками сторони ЄС, які супроводжували ці справи. Саме завдяки такій взаємодії санкції проти колишнього керівництва країни не зняті Європейським Союзом, як би цього не хотілося пані Лукаш, Януковичу та його оточенню", - наголошує прес-служба Мін'юсту.

Як повідомлялося, екс-міністр юстиції України Олена Лукаш на своїй сторінці в Facebook в п'ятницю написала, що суд ЄС зобов'язав Україну відшкодувати позовні витрати в сумі 6 млн 378,4 тис. грн колишньому президенту України Віктору Януковичу та двом його синам – Олександру Януковичу і Віктору Януковичу-молодшому (покійному) у справі щодо оскарження введених проти них Євросоюзом майнових санкцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА