15:52 29.03.2016

Сакварелідзе вважає своє звільнення зачисткою проти тих, хто бореться з корупцією

2 хв читати
Сакварелідзе вважає своє звільнення зачисткою проти тих, хто бореться з корупцією

Звільнений заступник генерального прокурора України - прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе розцінює своє звільнення як зачистку в органах прокуратури від охочих боротися з корупцією і старою системою.

"Така атака на мене і нашу команду - це сигнал про те, що насправді справжні реформи в Україні не потрібні правлячій верхівці, і це факт. Це зачистка від тих, хто готовий щодня безкомпромісно боротися з корупцією і старими засадами", - сказав він на брифінгу у вівторок в Києві, коментуючи своє звільнення.

Д. Сакварелидзе зазначив, що він порушив прокурорську етику тільки в розумінні цього терміну нинішнім керівництвом Генеральної прокуратури України.

"У чому полягає їхнє розуміння порушення прокурорської етики? Це крадійство, корупція і кругова порука. Так, цю прокурорську етику я порушував, і завжди порушуватиму", - наголосив він.

Звільнений заступник генпрокурора зазначив, що одним з приводів для його відставки стало звернення народних депутатів Сергія Ківалова, Дмитра Голубова, Олександра Пресмана, Євгена Дейдея та інших.

"Хочу нагадати громадськості, що один з них є одним з найвідоміших міжнародних хакерів і аферистів, інший є затятим апологетом сепаратизму і російського світу не лише в Одеській області, але і в усій Україні, третій - один з головних контрабандистів в Одесі, четвертий є раніше чотири рази судимим за тяжкі й менш тяжкі злочини", - вказав він.

Як повідомлялося, заступник генерального прокурора України Д.Сакварелідзе 29 березня уранці був звільнений з органів прокуратури у зв'язку з притягненням до дисциплінарної відповідальності і скасуванням його посади.

26 березня група народних депутатів від Одеської області підтримали звернення керівників територіальних прокуратур України про звільнення Д.Сакварелідзе із займаної посади і органів прокуратури взагалі. На думку підписантів, Д.Сакварелідзе за півроку нічого не зробив для зміцнення законності і правопорядку в області, розкриття і розслідування злочинів і на своєму посту працює виключно в інтересах глави Одеської обладміністрації Михайла Саакашвілі.

Сам Д.Сакварелідзе пов'язує тиск на нього у зв'язку з розслідуванням т.зв. "справи діамантових прокурорів" - щодо колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і заступника керівника ГСУ Генпрокуратури Володимира Шапакіна. Зокрема, він повідомив, що 15 співробітникам Генпрокуратури України, що працювали над цією справою, вручили повідомлення про звільнення.

У Генпрокуратурі назвали звинувачення Д.Сакварелідзе безпідставними і популістськими, а також повідомили, що в Генпрокуратурі запущений процес реформування і усім співробітникам, що отримали попередження про звільнення, запропоновані вакантні посади в Генпрокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА