20:37 29.03.2016

Інформаційна диверсія РФ щодо сил спецоперацій не зможе перешкодити розвитку ССО в Україні - депутат Фріз

2 хв читати

Росія намагається перешкоджати процесу створення Сил спеціальних операцій (ССО) в Україні, зокрема, веде кампанію з дискредитації командування ССО, наголошує голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони (фракція "Блок Петра Порошенка") Ірина Фріз.

"Російська Федерація намагається зупинити процес створення Сил спеціальних операцій в Україні напередодні внесення до Верховної Ради України погодженого з командуванням ССО та Генеральним штабом України відповідного законопроекту. Зараз на "зливних бачках" і проросійських ресурсах розпочалася кампанія з дискредитації ССО, їх командування та команди, що докладає зусиль з розбудови цього важливого компонента Збройних сил України", - написала І.Фріз на сторінці у Facebook у вівторок.

Вона також заявила: "Інформаційна диверсія не пройде! Україна буде мати сучасні і ефективні Сили спеціальних операцій!".

За словами депутата, схема поширення замовної інформації дозволяє вираховувати осіб, яких використовують спецслужби РФ. "Цю роботу координуватимемо зі Службою безпеки України", - додала вона.

І.Фріз наголосила, що всередині ССО немає ніякого конфлікту з підпорядкуванням підрозділів інформаційно-психологічних операцій.

"Командування ССО демонструє злагодженість дій та ефективність. Маю підкреслити повну взаємодію між командуванням та Генеральним штабом. Високий та оперативний рівень взаємодії у рамках співробітництва з представниками НАТО за лінією розвитку ССО. Тривають тренування, підготовка особового складу в тісній співпраці з нашими західними партнерами", - пише про ситуацію в ССО нардеп.

Вона також зазначила, що в 2016 році державний бюджет України не передбачає окремі витрати на ССО.

"Переконана, що незважаючи на істерику Кремля та зусилля агентурного апарату ФСБ/СВР РФ щодо зриву процесу розбудови ССО в Україні, процес буде вдало завершений незважаючи на перешкоди", - підсумувала І.Фріз.

Депутат пояснила, що у вівторок інформацію завідомо брехливого та дискредитаційного характеру було надіслано низці центральних телеканалів та ЗМІ. "Я вдячна тим медіа, які відмовилися поширювати цей пасквіль. Разом з тим маю намір підготувати позов до суду проти автора щодо захисту честі та гідності своїх особисто та справи, якою я займаюся", - заявила І.Фріз.

Як повідомлялося, на початку січня поточного року командувачем ССО було призначено генерал-майора Ігор Луньова, а міністр оборони України Степан Полторак затвердив концепцію створення та розвитку Сил спецоперацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА