11:04 30.03.2016

Апеляційний суд Києва визнав законність арешту коштів на пенсійному рахунку Азарова

2 хв читати
Апеляційний суд Києва визнав законність арешту коштів на пенсійному рахунку Азарова

Апеляційний суд м. Києва погодився з аргументами прокурора і визнав арешт коштів, накопичених на пенсійному банківському рахунку екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова, законним.

"29 березня Апеляційний суд Києва погодився з доводами прокурора управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України і підтвердив, що накопичені на банківському рахунку (М.Азарова - ІФ) для пенсійних виплат кошти є предметом, на який може накладатися обмеження за ст. 170 КПК України, та визнав їх арешт законним", - повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України в середу.

У Генпрокуратурі нагадали, що кошти накопичено на пенсійному банківському рахунку в державному Ощадбанку.

Раніше повідомлялося, що 4 лютого Апеляційний суд Києва скасував постанову слідчого судді від 21 грудня 2015 року, якою було накладено арешт на пенсію (грошові виплати) М.Азарова. Своє рішення суд обґрунтував тим, що згідно зі ст. 1 закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" пенсія - це щомісячна пенсійна виплата в солідарній системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, яку отримує застрахована особа, а значить, не є майном, що перебуває у власності особи, тому не може бути заарештована відповідно до вимог ч. 6 ст. 170 КПК України.

Згодом з метою забезпечення можливої конфіскації належного М.Азарову майна 24 лютого за клопотанням Генпрокуратури слідчий суддя Печерського районного суду Києва знову наклав арешт на кошти, які зараховувалися на банківський рахунок екс-прем'єра як пенсійні виплати.

10 березня міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що М.Азарову Україна не нараховуватиме і не виплачуватиме пенсії: "Пенсія Азарову не нараховується і нараховуватися не буде, не виплачувалася і виплачуватися не буде". Коментуючи інформацію про те, що Апеляційний суд Києва постановив, що арешт пенсійного рахунку М.Азарова був незаконним, і скасував це рішення, П.Розенко заявив, що "суд лише відновив йому рахунок у банку".

"Відновлено доступ до старого пенсійного рахунку в Ощаді (Ощадбанку - ІФ). Але там уже понад рік не здійснюється ніяких перерахувань пенсії", - додав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА