14:47 30.03.2016

"Бурштинову справу" щодо правоохоронців буде передано одній з регіональних прокуратур

2 хв читати
"Бурштинову справу" щодо правоохоронців буде передано одній з регіональних прокуратур

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) продовжують ознайомлюватися з низкою матеріалів кримінальних проваджень для визначення підслідності, щодо так званої "бурштинової справи" вони не висловили зацікавленість у продовженні досудового розслідування.

"Детективи НАБУ і прокурори САП в повному обсязі ознайомились з матеріалами так званого "бурштинового" кримінального провадження, розслідування стосовно співробітників одного з правоохоронних органів. За результатами ознайомлення ніяких пропозицій від керівництва САП і НАБУ про наміри здійснення подальшого досудового розслідування детективами НАБУ у цьому кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України не надходило", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури в середу.

У зв'язку з цим наразі вирішується питання про направлення цього кримінального провадження за підслідністю до однієї з регіональних прокуратур для подальшого розслідування.

У Генпрокуратурі також вказали, що після ознайомлення з матеріалами справ за ініціативою керівництва САП подальше розслідування у трьох кримінальних провадженнях були доручені детективам НАБУ. "Зокрема, у кримінальному провадженні за фактами заволодіння службовими особами ДП "Схід ГЗК" державними коштами в особливо великих розмірах і подальшої їх легалізації (відмивання), а також інших кримінальних процесах. Ці кримінальні провадження передані до НАБУ, детективами якого здійснюється досудове розслідування", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, кримінальне провадження за підозрою одного зі співробітників Служби безпеки України у наданні неправомірної вигоди, пов'язаної з незаконним видобутком бурштину, не належить до підслідності детективів НАБУ, оскільки сума неправомірної вигоди "значно менше 500 розмірів мінімальної заробітної плати", а підозрюваний не належить до військовослужбовців вищого офіцерського складу СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА