15:40 30.03.2016

Уряд пропонує направити близько 300 млн грн залишків коштів за Кіотським протоколом на модернізацію вагонів київського метро

2 хв читати
Уряд пропонує направити близько 300 млн грн залишків коштів за Кіотським протоколом на модернізацію вагонів київського метро

Кабінет міністрів України пропонує направити 30% залишку коштів цільових екологічних (зелених) інвестицій на модернізацію вагонів Київського метрополітену.

Як повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у ході засідання уряду в середу, сума такого залишку коштів становить близько 1 млрд грн. Таким чином на модернізацію вагонів може бути направлено близько 300 млн грн.

"Нам необхідно чітке протокольне рішення: дати доручення Мінекології разом з Мінекономрозвитку провести і завершити переговори щодо використання залишків коштів за Кіотським протоколом з недержавними компаніями, якими у нас підписані договори наступним чином – загальний обсяг коштів поділити на два транші", - сказав він.

За словами прем'єра, у зв'язку з цим необхідно домовитися, щоб перший транш був у розмірі 30% суми на модернізацію вагонів Київського метрополітену та в протокольному рішенні також буде вказана Київська міськдержадміністрація, як орган, що братиме участь у переговорах.

"70% суми – МВС на автомобілі для завершення реформи Національної поліції, гібридні, які беруть мало бензину, мало роблять викидів, але роблять багато роботи із гарантування безпеки громадян",- запропонував А. Яценюк.

Як повідомлялося, постійна комісія Київради з питань транспорту, зв'язку і реклами в березні 2016 року схвалила звернення до Кабінету Міністрів України щодо перерозподілу коштів у рамках реалізації проекту "Цільові економічні інвестиції".

Як повідомила тоді прес-служба Київради, у 2012-2014 роках на виконання Кіотського протоколу до рамкової конвенції ООН за рахунок коштів цільових екологічних (зелених) інвестицій проведена комплексна модернізація 120 вагонів на загальну суму 1,55 млрд грн.

"Усі вагони введені в експлуатацію і перевозять пасажирів на Святошинсько-Броварської лінії метрополітену. До кінця березня 2017 року планується модернізувати ще 15 вагонів. У лютому поточного року проплачено аванс на закупівлю імпортного обладнання для цих вагонів. У рамках проекту є можливість модернізувати ще 10 вагонів метро за рахунок інших проектів, на які були передбачені кошти міждержавною угодою між Україною та Японією і які з різних причин не були реалізовані", - зазначив ініціатор звернення, депутат Київради Ілля Сагайдак.

Виходячи з цього, міська влада просить Кабмін підтримати пропозицію щодо перерозподілу коштів на проект модернізації вагонів столичного метро.

Крім того, повідомлялося, що потреба у вагонах для комунального підприємства "Київський метрополітен" оцінюється в 709 од., що практично збігається з наявним парком пасажирських вагонів - 824, з яких у щоденному русі задіяно близько 650.

У метрополітені зазначають значний рівень зносу парку пасажирських вагонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА