19:44 30.03.2016

У санкційному "списку Савченко-Сенцова" Бастрикін, Болотов, Бортников, Поклонська, Плотницький, а також судді, прокурори, слідчі

2 хв читати
У санкційному "списку Савченко-Сенцова" Бастрикін, Болотов, Бортников, Поклонська, Плотницький, а також судді, прокурори, слідчі

Київ. 30 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - До "списку санкцій Савченко-Сенцова", який за рішенням Ради національної безпеки і оборони України введено в дію указом президента України Петра Порошенка, увійшли громадяни Російської Федерації і України, а також судді, прокурори і слідчі, причетні до протиправних дій щодо громадян України Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

Згідно з додатком до рішення РНБО від 25 березня 2016 року, до списку фізичних осіб, до яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції), увійшли: громадянин РФ голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, якому відмовлено в наданні віз на в'їзд на територію України. Також проти нього застосовано блокування активів; тимчасово обмежено право користуватися і розпоряджатися майном, що належить йому; забороняється виведення капіталів за межі України; інші передбачені законом санкції.

Такі самі санкції застосовано до громадян РФ: глави Федеральної служби безпеки РФ, генерала армії Олександра Бортникова, прокурора "Республіки Крим" Наталії Поклонської та інших.

До громадян України - колишнього лідера незаконного збройного формування "ЛНР" Валерія Болотова та лідера НЗФ "ЛНР" Ігоря Плотницького застосовано санкції у вигляді блокування активів, тимчасового обмеження права користуватися і розпоряджатися майном, що належить йому, та інші передбачені законом санкції.

Також санкції застосовані до суддів, прокурорів, слідчих і свідків, причетних до незаконних дій щодо Н.Савченко, О. Сенцова і О.Кольченка. Так, до списку санкцій увійшли: судді Московського міського суду Ігор Алісов, Наталія Нікішина, Наталія Оліхвер, суддя Московського обласного суду РФ Регіна Богачова, суддя Лефортівського районного суду м. Москва РФ Олена Галіханова, "суддя Київського районного суду м. Сімферополь" Яніна Охота, голова Донецького міського суду Ростовської області РФ Алі Хайбулаєв; старший слідчий 2-го слідчого відділу управління з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни Слідчого комітету РФ Дмитро Бокунович, старший слідчий з особливо важливих справ Слідчого управління Федеральної служби безпеки РФ, майор юстиції Артем Бурдін, слідчий Федеральної служби безпеки РФ К.Селіванов; співробітник прокуратури Воронезької області РФ Євген Бутирін, "заступник начальника Управління Федеральної служби безпеки РФ у Республіці Крим і м. Севастополь" Сергій Воронін, "начальник Управління Федеральної служби безпеки РФ у Республіці Крим і м. Севастополь", генерал-лейтенант Віктор Палагін, прокурор відділу прокуратури Ростовської області РФ Олександр Глюзицький, заступник Генерального прокурора РФ Віктор Гринь та інші.

Крім того, введені персональні санкції проти громадян Росії - свідків звинувачення в справах проти громадян України, а саме: проти оператора телеканалу "Росія" Віктора Денисова, кінооператора ВАТ "Перший канал" Романа Хроленка та власниці готелю "Євро" міста Воронеж (РФ) Ольги Чаплигіної.

Загалом до "списку Савченко-Сенцова" увійшло 84 людини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія блокує пропозицію США в ООН щодо ядерної зброї в космосі

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА