15:56 31.03.2016

Загальні статки ТОП-100 найбагатших українців скоротилися на чверть до $20 млрд

2 хв читати
Загальні статки ТОП-100 найбагатших українців скоротилися на чверть до $20 млрд

Загальні статки сотні найбагатших громадян України за останній рік скоротилися на чверть і становлять $20 млрд.

Згідно з даними, наведеними в рейтингу українського видання Forbes, на скорочення статків найбагатших людей країни вплинуло падіння цін на сировину, зниження продажу хімічної продукції, просідання машинобудівної галузі, зупинка підприємств у зоні проведення АТО і втрата російського ринку збуту.

Перший рядок рейтингу посідає власник СКМ Рінат Ахметов із статком $2,3 млрд, другий ділять між собою співвласники Приватбанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, що зуміли в минулому році зберегти свої статки на рівні $1,3 млрд кожен. Власник інвестиційно-консалтингової групи EastOne і трубної корпорації "Інтерпайп" Віктор Пінчук посів четвертий рядок рейтингу із статком $1,2 млрд. П'ятий рядок рейтингу - мажоритарний акціонер агрохолдингу МХП Юрій Косюк, статки якого оцінюються в $1 млрд.

Другу п'ятірку найбагатших українців очолює власник корпорації Roshen і Міжнародного інвестиційного банку, бенефіціар холдингу "Укрпромінвест-Агро", президент України Петро Порошенко, статки якого видання оцінило в $858 млн.

Статки генерального директора компанії "Нібулон" Олексія Вадатурського за рік зросли на 50% і оцінені в $840 млн.

На восьмому рядку рейтингу - Олександр Ярославський з показником в $721 млн, на дев'ятому - власник компанії "Кернел" Андрій Веревський, статки якого оцінені в $694 млн.

Другу п'ятірку замикає екс-мер Києва Леонід Черновецький з $680 млн. Він проживає нині в Грузії.

Як повідомлялося, в 2015 році до рейтингу мільярдерів Forbes входили також власник промислово-інвестиційної групи "Смарт-Холдинг" Вадим Новинський (його статки в 2014 році оцінювалися в $1,5 млрд), засновник групи "Укрпромінвест" і президент України Петро Порошенко ($1,3 млрд), власник компанії з видобутку залізорудної сировини Ferrexpo Костянтин Жеваго ($1,2 млрд) і засновник групи "ТАС" Сергій Тігіпко ($1 млрд).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА