19:04 31.03.2016

Японські фахівці цікавляться низкою проектів розвитку інфраструктури в Україні

2 хв читати

Японські фахівці висловлюють зацікавленість низкою інфраструктурних проектів, намічених до реалізації в Україні.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, про це йшлося 31 березня під час зустрічі в. о. глави міністерства Володимира Омеляна із заступником голови місії Посольства Японії в Україні Мічіо Харада.

Під час заходу сторони обговорили перспективні напрями розвитку двостороннього співробітництва.

В.Омелян поінформував М.Харада про хід реформування залізничної сфери, зокрема, корпоратизацію "Укрзалізниці", та плани щодо оновлення рухомого складу.

"Питання модернізації залізничної інфраструктури викликало інтерес з боку японської сторони, особливо з огляду на перспективи спільного виробництва локомотивів на території України. Також потенційно цікавими були визнані перспективні інвестиційні проекти в дорожній галузі: спорудження мостового переходу через річку Південний Буг у м. Миколаєві та будівництво об’їзної автомобільної дороги навколо Києва", - йдеться в повідомленні.

Окрему увагу учасники зустрічі приділили співробітництву в питанні морських портів. Так, міністерство нагадує, що у березні відбулася зустріч з представниками Департаменту Близького Сходу та країн Європи Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), на якій обговорювалися проекти міжнародної технічної допомоги та залучення кредитних ресурсів.

Крім того, обговорювався проект технічної допомоги з розвитку морських портів у частині зміцнення інституціональної спроможності та управління портами.

Нині Мінінфраструктури чекає на чергову місію експертів JICA з метою детального обговорення запропонованих українською стороною проектів у квітні поточного року. Крім того, сторони розглянули та схвалили ідею щодо організації роботи японських експертів у форматі постійного представництва в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА