14:44 02.04.2016

У Києво-Печерській Лаврі відбулося прощання з убитим адвокатом Грабовським

2 хв читати
У Києво-Печерській Лаврі відбулося прощання з убитим адвокатом Грабовським

У Трапезній церкві Києво-Печерської Лаври в суботу відбулася церемонія відспівування і прощання з убитим українськими адвокатом Юрієм Грабовським, який захищав у суді російського спецназівця Олександра Александрова.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", попрощатися з Ю.Грабовським прийшло близько 200 осіб, серед них – його колеги-адвокати, знайомі. Також на церемонії була присутня сестра вбитого.

Тіло адвоката лежало в закритій труні.

Ю.Грабовського в суботу поховають на Лісовому цвинтарі в Києві.

Як повідомлялося, правоохоронним органам місцезнаходження адвоката Ю.Грабовського було невідоме з 5 березня. 20 березня головний військовий прокурор А.Матіос заявив, що підозрюваного в організації зникнення Ю.Грабовського затримано і вже заарештовано. За його словами, операцію спланували "колишні українці" і спецслужби РФ "для створення картинки".

Інформація про загибель Ю.Грабовського з'явилася 25 березня вранці. Цього дня А.Матіос заявив, що Ю.Грабовського убили насильницьким шляхом із дострілюванням із вогнепальної зброї. Також, за його словами, в Одеській області в четвер вранці затримали іншого підозрюваного в причетності до вбивства; він показав місце вбивства і поховання тіла адвоката.

29 березня А.Матіос продемонстрував журналістам відео з матеріалів слідства, на якому Ю.Грабовський заявляє людині за кадром, що зобов'язується припинити надавати правову допомогу О.Александрову. Відповідаючи на запитання людини за кадром, чому він прийняв таке рішення, адвокат каже, що "вважає неможливим далі захищати його у цій справі". Далі йде запитання: "Чому неможливим? Ви зрозуміли свою помилку?". На це Ю.Грабовський говорить: "Так, я зрозумів свою помилку".

1 квітня сестра Ю.Грабовського та його лікар впізнали його.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА