12:13 03.04.2016

Ердоган заявив про підтримку Азербайджану в карабаському конфлікті

2 хв читати
Ердоган заявив про підтримку Азербайджану в карабаському конфлікті

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що в конфлікті у Нагірному Карабаху буде "до останку" підтримувати Азербайджан.

"Ми молимося за те, щоб наші азербайджанські брати взяли верх у зіткненнях за мінімальних втрат. Ми до останку підтримуватимемо Азербайджан", - заявив президент Туреччини азербайджанському журналісту.

Як повідомлялося, напередодні під час телефонної розмови з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим Р.Т.Ердоган розкритикував дії посередників із врегулювання карабаського конфлікту.

"На жаль, бездіяльність співголів Мінської групи ОБСЄ в питанні врегулювання вірмено-азербайджанського конфлікту, поставила нас перед картиною, яку ми зараз маємо. Якби МГ ОБСЄ діяла з метою забезпечення справедливості та конкретних результатів, ми не дійшли б до нинішнього стану", - сказав Н.Т.Ердоган.

Раніше в Міноборони Азербайджану стверджували, що Азербайджан повернув контроль над кількома висотами і населеними пунктами в Нагірному Карабасі.

Ситуація в зоні карабаського конфлікту загострилася в ніч на суботу. Сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні перемир'я. Також обидві сторони заявили і спростували заяви протилежної сторони щодо втрат.

Загалом станом на вечір суботи, Міноборони Азербайджану повідомляє про 12 загиблих військовослужбовців зі свого боку. Зазначається, що під час завдання авіаударів по вірменських позиціях азербайджанська сторона втратила один вертоліт Мі-24 і один танк підірвався на міні.

У свою чергу, президент Вірменії Серж Саргсян повідомив, що вірменські збройні сили під час бойових зіткнень із азербайджанськими військовими в ніч на суботу і протягом дня втратили вбитими 18 військовослужбовців, 35 - пораненими.

Водночас вірменська сторона повідомляє, що бої на північно-східному та південно-східному напрямках тривали всю ніч, а вранці неділі прес-секретар міністра оборони Вірменії Арцрун Ованнісян заявив "Інтерфаксу", що бойові дії відбуваються на південному напрямку лінії зіткнення карабаських і азербайджанських сил.

У Міноборони Азербайджану в неділю заявили, що ситуація в зоні карабаського конфлікту залишається складною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Північнокорейські війська стануть "гарматним м'ясом", якщо їх відправлять воювати в Україну - представник Пентагону

Війська РФ завдали по території України 43 авіаудари із застосуванням 60 КАБів - Генштаб

Глава Пентагону Остін провів першу телефонну розмову з новим міністром оборони РФ Бєлоусовим

Від початку доби було 123 бойові зіткнення, на покровському напрямку кількість боїв зросла до 42, загарбники продовжують натиск - Генштаб

Генеральним секретарем Ради Європи обрано Алена Берсе

Саміт ЄС розпочнеться з обміну думками із Зеленським

МЗС Італії засудило рішення РФ обмежити доступ до трансляцій і веб-сайтів низки європейських ЗМІ

Завдяки рішенню ЄСПЛ у міжнародній судовій практиці зафіксовано дату окупації Криму - Кондратюк

ВАКС вирішив стягнути Мотор-Банк, Вінницький авіазавод та інші активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

До комюніке Саміту миру приєдналася Гайана - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА