11:51 04.04.2016

Радник Roshen сподівається на продаж Липецької фабрики найближчими місяцями

2 хв читати
Радник Roshen сподівається на продаж Липецької фабрики найближчими місяцями

Липецька фабрика корпорації Roshen може бути продана в найближчі кілька місяців, повідомляється в коментарі для "Центру дослідженнz корупції nf організованої злочинності" Макара Пасенюка - керівного директора інвестгрупи ICU, яка є одним з фінансових радником з продажу корпорації.

Згідно з документом, економічна і політична ситуації в Україні за останні 18 місяців ускладнили можливість продажу Roshen Group. Приплив іноземного капіталу в Україну скоротився з $10 млрд в 2007 році до $0,8 млрд в 2015 році.

Фінансові радники пропонували різні варіанти, щоб прискорити процес продажу компанії, зокрема можливість продажу російських і українських активів окремо.

В результаті клієнт прийняв рішення передати свою частку в корпорації в незалежний "сліпий" траст (blind trust), щоб дистанціювати себе від бізнесу в зрозумілий для західної спільноти спосіб.

"Це не означає, що продаж Roshen зупинився. Наразі є прогрес у переговорах з продажу активів Roshen в Росії та, можливо, угода буде завершена в найближчі кілька місяців, на жаль, є багато непередбачених подій у майбутньому", - зазначено в коментарі М. Пасенюка.

Як повідомлялося, П. Порошенко після вступу на посаду президента України заявляв про намір продати свої активи. Повідомлялося також про його плани щодо передачі кондитерського концерну в траст інвестиційної компанії Rothschild, раніше найнятої для пошуку покупців, а також продажу Roshen менеджменту на виплат, якщо інші покупці на нього не знайдуться.

У січні 2016 року П. Порошенко заявив про підписання договору, за яким він передав свою частку в Roshen у незалежний "сліпий" траст.

Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає Київську, Кременчуцьку (Полтавська обл.) кондитерські фабрики, два виробничі майданчики у Вінницькій області, масло-молочний комбінат "Бершадь молоко" (Вінницька обл.), два виробничі майданчики в Липецькій області (РФ), кондитерську фабрику (Литва) Клайпеди і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Виручка АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" у 2015 році скоротилася на 24,9%, до 1,527 млрд рублів з 2,033 млрд рублів в 2014 році. Валовий збиток за підсумками минулого року становив 24,77 млн рублів після валового прибутку у розмірі 20,6 млн рублів у 2014 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА