12:20 04.04.2016

У Києві в неділю група людей штурмувала райуправління поліції

2 хв читати
У Києві в неділю група людей штурмувала райуправління поліції

Група із 15-20 осіб здійснила спробу штурму Солом’янського районного управління поліції міста Києва в неділю ввечері, вимагаючи звільнення доставленого туди раніше порушника правил дорожнього руху, повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції в місті Києві.

Як зазначено в повідомленні, двох учасників штурму затримали, але згодом відпустили після встановлення їхніх особистих даних та відкриття кримінального провадження.

"Близько 20:25 3 квітня 2016 року екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль за порушення правил дорожнього руху. Оскільки водій поводився агресивно і некоректно, патрульні доставили його до Солом’янського управління поліції Києва для складання адміністративного протоколу за ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) Кодексу України про адміністративні правопорушення", - йдеться в повідомленні.

Дорогою затриманий зателефонував знайомим і повідомив про те, що сталося, після чого 15-20 осіб, що назвалися представниками громадської організації, прибули до райуправління, "поводилися агресивно, намагалися проникнути всередину, виламати двері і "звільнити" свого товариша". Правоохоронці викликали спецпідрозділи для стабілізації ситуації.

"Двоє з прибулих чоловіків прорвалися до адміністративної будівлі поліції, при цьому завдали тілесних ушкоджень правоохоронцю, який перебував при виконання службових обов’язків та намагався зупинити незаконне проникнення. Двох осіб, які поводилися найагресивніше, затримано. Затриманих чоловіків опитано, їх особисті дані встановлено. Наразі їх відпущено з управління поліції", - йдеться в повідомленні.

Відомості про подію внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі терміном до п'яти років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА