17:23 04.04.2016

Савченко з 6 квітня оголошує безстрокове сухе голодування

2 хв читати
Савченко з 6 квітня оголошує безстрокове сухе голодування

Засуджена російським судом до 22 років колонії українська військовослужбовець, народний депутат Надія Савченко заявила, що з середи, 6 квітня, розпочне безстрокове сухе голодування з вимогою її негайного етапування в Україну.

"На злочинні дії російської влади проти мене і проти України оголошую безстрокове сухе голодування починаючи з 6 квітня 2016 року. Вимагаю негайного повернення мене в Україну, забороняю мене етапувати куди-небудь, окрім України", - йдеться в написаному від руки листі Н.Савченко, фотографія якого була оприлюднена в понеділок її адвокатами в соцмережах.

Також українка наполягає на тому, щоб її етапування відбувалося в присутності представників України, консула України в Ростові-на-Дону або її адвокатів.

"Забороняю оглядати мене, вести спостереження і брати якісь аналізи лікарям СІЗО і взагалі яким-небудь лікарям РФ. Вимагаю негайного огляду мене лікарями з України чи Європи. Забороняю мене примусово виводити з сухого голодування і переміщати куди-небудь з камери, окрім повернення в Україну", - написала Н.Савченко.

Український парламентарій наголосила, що будь-яке застосування фізичної сили або морально-психологічного тиску розцінюватиму як тортури і чинитиму опір.

Н.Савченко також заборонила ізолювати її і зажадала допускати до неї на короткострокові побачення її рідних (матір і сестру), а також помічників депутата Олега Мезенцева, консула України, адвокатів і представників російських і міжнародних Громадських спостережних комісій.

Адвокат Українки Марк Фейгін сказав у понеділок "Інтерфаксу", що Н.Савченко "вирішила йти до кінця".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА