10:28 05.04.2016

"Укрзалізниця" називає безпідставними звинувачення у закупівлі підшипників російського виробництва

3 хв читати
"Укрзалізниця" називає безпідставними звинувачення у закупівлі підшипників російського виробництва

ПАТ "Укрзалізниця" не закуповує підшипники російського виробництва, тому звинувачення в дискримінації вітчизняного виробника на користь Російської Федерації є безпідставними, заявляє філія "Центр забезпечення виробництва" (ЦОП) ПАТ "Укрзалізниця".

За його даними, в період з 2015 до 2016 рр.. (зокрема в 2016 році за пролонгованими договорами 2015 року) для потреб "Укрзалізниці" постачалася виключно продукція харківського заводу ПАТ "ХАРП".

"У лютому 2016 року, згідно з чинним законодавством, дотримуючись принципів відкритості та прозорості, філія "ЦОП" провела тендер на закупівлю сепараторів до підшипників. Найбільш низьку ціну запропонувало ТОВ "Дефенд Компані", тоді як ТОВ "УПЕК Трейдинг" (виробник "ХАРП") вийшло на тендер із сумою перевищення на 561 тис. грн. Згідно із законом про держзакупівлі, переможцем призначено компанію, що зробила найбільш вигідну цінову пропозицію, тобто "Дефенд Компані". Таким чином, акцептувавши переможця, ЦОП заощадив для "Укрзалізниці" півмільйона гривень і не допустив завдання збитків державі на цю суму", - наголошується в повідомленні.

ЦОП зазначає, що сепаратори до роликових підшипників, що планується постачати в 2016 році, виробляються на Степногорському підшипниковому заводі (Казахстан). "Продукція Степногорского підшипникового заводу має всі необхідні документи, що підтверджують якість продукції та позитивні висновки відповідних профільних главків "Укрзалізниці" щодо якості та безпеки руху", - констатує ЦОП.

Крім того, в повідомленні наголошується, що в квітні поточного року відбудеться тендер на закупівлю підшипників, і для забезпечення максимальної відкритості, дотримання законності, а також попередження безпідставних спекуляцій філія "ЦОП" запрошує представників Мінінфраструктури, комітету Верховної Ради з питань транспорту, а також ЗМІ взяти участь у розкритті конкурсних пропозицій.

"Філія "ЦОП" вбачає в публікаціях ЗМІ, що мають неперевірену та недостовірну інформацію, ознаки недобросовісної конкуренції, а також шантаж і примус авторами статей співробітників філії до порушення чинного законодавства, яке логічно може призвести до притягнення до відповідальності посадових осіб", - резюмують у ЦОП.

Як повідомлялося, глава МВС Арсен Аваков під час засідання Кабміну 23 березня звернув увагу уряду і Мінінфраструктури на те, що до нього звернулися представники ХАРП, які повідомили, що постачальником підшипників на підприємства "Укрзалізниці" є виключно російські підприємства, а заявки українського підприємства ігноруються.

"При цьому ці компанії виступають постачальниками Міністерства оборони РФ. Знаходжу це неможливим за будь-яких обставин і вважаю, що якимось чином цю ситуацію потрібно привести у відповідність, - сказав А. Аваков.

У відповідь в. о. міністра інфраструктури В. Омелян повідомив, що відомство також проінформовано про цю ситуацію. "Зараз моніторингова група при "Укрзалізниці" з питань закупівель детально розбирає всю логістику постачань. Якщо в кінці ланцюжка будуть виявлені російські постачальники, будуть вжиті всі заходи як з боку міністерства, так і з боку "Укрзалізниці", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА