12:31 05.04.2016

ДФС перевірить інформацію про офшор Порошенка

3 хв читати
ДФС перевірить інформацію про офшор Порошенка

Державна фіскальна служба (ДФС) перевірить інформацію про заснування президентом України Петром Порошенком в 2014 році компанії на Британських Віргінських островах, повідомив глава ДФС Роман Насіров.

"Учора я дав доручення департаменту фізичних осіб перевірити інформацію (про офшор - ІФ) ", - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.

Після прес-конференції Р.Насsров уточнив, що ДФС перевірятиме всю оприлюднену в ЗМІ інформацію про офшорні компанії, зокрема щодо мера Одеси Геннадія Труханового.

Р.Насіров уточнив, що ДФС перевірить, чи дійсно відкривалися офшорні компанії, як про це писала преса, чи зафіксовано це в деклараціях, чи законно це було.

Як повідомлялося, П.Порошенко після того, як обійняв посаду президента України, заявляв про намір продати свої активи, для чого він найняв інвестиційні компанії Rothschild і ICU. Проте у зв'язку з відсутністю покупців 14 січня 2016 року він заявив про підписання договору, за яким передав свою частку в корпорації "Рошен" у незалежний "сліпий" траст (blind trust).

У рамках проекту "Центр дослідження корупції та організованої злочинності" (OCCRP) на підставі масиву отриманих від анонімного джерела матеріалів про офшори представників світової еліти було оприлюднено інформацію, що 21 серпня 2014 року на Британських Віргінських островах зареєстровано фірму Prime Asset Partners Limited (BVI), власником якої є П.Порошенко. Восени 2014 року Prime Asset Partners Limited заснувала на Кіпрі компанію CEE Confectionery Investments Limited, яка у свою чергу заснувала в Нідерландах компанію Roshen Europe BV. При цьому в опублікованій інформації також зазначалося, що така корпоративна реструктуризація була підготовчою стадією для подальшого продажу групи Roshen.

Серед висловлених претензій до глави держави - відсутність у його деклараціях про доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2014-2015 рр. інформації про створення Prime Asset Partners Limited (BVI).

Юридичний і фінансовий радники П.Порошенко заявили про повну законність операцій, здійснених ними за дорученням свого клієнта, заявивши, що створення компаній в іноземній юрисдикції було єдиним можливим шляхом для передачі активів П.Порошенка в управління авторитетній міжнародній трастовій структурі.

Вони уточнили, що компанія Prime Asset Partners Limited (BVI) спочатку помилково була створена з номінальною вартістю акції $1, проте наступного дня після створення помилка була виправлена, і акції були перевипущені на акції без номінальної вартості. Радники пояснили, що у такому разі немає потреби в отриманні індивідуальної ліцензії Нацбанку України, оскільки капітал з країни не виводиться.

За їхніми словами, у створеної компанії відсутній банківський рахунок і ніякі операції через неї не здійснюються, а після передачі активу в blind trust одержувачем виплат, як і раніше, буде не офшорна, а українська юридична особа, тому усі прибутки відповідно до законодавства і банківського регулювання залишатимуться в Україні і податки сплачуватимуться тут же.

Окрім того, радники заявили, що створення іноземної структури не впливає на оподаткування компаній групи "Рошен" в Україні, яка продовжує платити податки відповідно до законодавства.

До корпорації "Рошен", одного з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, входять Київська, Кременчуцька (Полтавська обл.) кондитерські фабрики, два виробничі майданчики у Вінницькій області, масло-молочний комбінат "Бершадь молоко" (Вінницька обл.), два виробничі майданчики в Липецькій області (РФ), кондитерська фабрика (Литва) Клайпеди і фабрика Bonbonetti Choco (Угорщина).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

З окупованих районів Херсонської області повернуто ще 11 дітей - обладміністрація

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА