13:06 05.04.2016

В офісі компанії Моѕѕаск у 1998 році проводили обшук через Тимошенко та Лазаренка

2 хв читати
В офісі компанії Моѕѕаск у 1998 році проводили обшук через Тимошенко та Лазаренка

Влада Британських Віргінських островів у 1998 році дала ордер на обшук у приміщеннях панамської компанії Mossack Fonseca у пошуках документів, пов'язаних із українськими політиками – колишніми прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком, екс-главою українського уряду, а нині лідером партії ВО "Батьківщина" Юлією Тимошенко – і компанією Bassington Ltd.

Як повідомило видання "Українська правда" з посиланням на копію ордера, який був серед оприлюднених журналістами панамських документів, ордер на обшук приміщень Mossack Fonseca був виписаний 12 червня 1998 року, а сам обшук здійснений того ж дня.

За інформацією видання, в ордері зазначено, що в приміщеннях компанії Mossack Fonseca можуть зберігатися записи, файли, чеки та інші документи та кореспонденція з інформацією про операції, пов'язані з Bassington Ltd, Ю. Тимошенко, її чоловіком Олександром Тимошенком, Петро Кириченком, Олександром Ігроком (у документах Gravets – ред.), П. Лазаренком та іншими особами.

Цим ордером було надано дозвіл місцевим правоохоронцям на обшук із застосуванням сили у разі необхідності. Під час обшуку були вилучені документи про діяльність компанії Bassington Ltd.

Як повідомлялося, німецька газета Suddeutsche Zeitung опублікувала документи панамської юридичної фірми Mossack Fonseca. Вони стали надбанням Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань. У них, як йдеться у публікації, містяться дані про причетність низки відомих світових діячів до несплати податків, відмивання грошей та інших махінацій.

За даними Süddeutsche Zeitung через Bassington Ltd П. Лазаренко міг отримувати гроші від колишнього прем'єра Ю. Тимошенко.

Представник Ю. Тимошенко у відповідь на запит видання заперечував будь-які зв'язки з Bassington Limited і наголосив, що вона "ніколи не пересилала нелегальних грошей Павлу Лазаренку або пов'язаним з ним фірмам".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА